MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átadták az új iskolát Pusztaszabolcson
2021.09.01. 09:33

Kedden délután adták át a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola új épületszárnyát egybekötött tanévnyitó ünnepséggel, ahol Dr. Molnár Krisztián köszöntötte a diákokat. A ceremóniát Gódi Katalin intézményigazgató nyitotta meg. – Kedves tanulók, nem hagyományos tanévnyitó ünnepség a mai, ugyanis avathatunk egy új intézményszárnyat is, amely a Dunaújvárosi Tankerületi Központnak, a Fejér Megyei Közgyűlésnek és nem mellesleg a városvezetés képviselőinek köszönhető – mondta az igazgató, majd a megyei közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián szólt néhány szót. – Többszörösen örömteli nap ez a mai, ugyanis 700 millió forintot meghaladó összegből újulhatott meg és bővülhetett az iskola, ennek köszönhetően kiemelkedő minőségű, valóban 21. századi körülményeket sikerült megteremteni mind a diákok, mind pedig az itt dolgozók számára. A pandémia időszakában még inkább hálával tartozunk, hogy ez az esemény ma létrejöhetett.
 
– Végre újra elkezdhetünk egy olyan tanévet, amikor nem kell küzdenünk a távoktatás nehézségeivel, és bízom abban, hogy ez az év további részében is így marad. Hatalmas hálával fordulok a pedagógusok felé, amiért biztosítani tudták a nehezített körülmények dacára is a gyermekek számára a szellemi oktatást, illetve a diákok felé a gyors átállásért és alkalmazkodásért, és végül a szülők felé a mérhetetlen türelemért és a szükséges többletenergiáért – folytatta tanévnyitó beszédét Molnár Krisztián közgyűlési elnök.
 
Nagy Violetta, Lotti néni és a 3/B-sek már nagyon várták az iskolakezdést a felújított épületben. Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap
 
Végül a Dunaújvárosi Tan­kerületi Központ képviseletében Szilágyiné Németh Sarolta fejtette ki a támogatás célját. Elmondta, hogy mindenekelőtt egy olyan intézményt kívántak teremteni a pusztaszabolcsiak számára, amely a jelenkor elvárásainak, kihívásainak megfelelő.
 
A fent említett felújított és kialakított részeken túl eszközbeszerzés is történt. Így az általános iskolának rendelkezésére állnak új informatikai, illetve sportolási eszközök. Mindent összegezve a tanulók életminőségének megemelése mellett módjukban áll széles körűbb továbbtanulási lehetőségeket is biztosítani számukra, amelyhez a pedagógusok munkája mellett hozzátesz a megújult intézmény is.
 
A ceremónia jelképes zárásaként szalagátvágással adták át az intézményt és nyitották meg egyben a 2021–2022-es tanévet.
 
 
szöveg: feol.hu 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP