MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átgondolt településfejlesztés Nádasdladányon: megújult az egészségház
2019.08.18. 09:13

A felújított egészségház épületének ünnepélyes átadóját pénteken délután tartották a településen. Ezek az ünnepek mindig az újat, a többet, a jobbat tükrözik, és visszaigazolják a befektetett, sokszor küzdelmes munkát – fogalmazta meg a faluvezető.  
Egyik meghatározó épületünk az egészségház, az épületben háziorvosi és gyermekorvosi rendelő, védőnői szolgálat és gyógyszertár működik – mondta el Varga Tünde polgármester. Mivel anyagi forrásaink szűkösek, csak pályázati forrásokból tudjuk fejlesztéseinket megvalósítani. Az egészségház energetikai felújítására csaknem 35 millió forint támogatáshoz jutottak, melyhez 6 millió forint saját erőt tettek hozzá.
 
A felújított egészségház ünnepélyes keretek között tartott pénteki átadásán a nemzeti színű szalagot dr. Molnár Krisztián és Varga Tünde vágta át.
 
Megtörtént a nyílászárók cseréje, elkészült az épület szigetelése, a fűtéskorszerűsítés során új kazánt is beépítettek, és megoldották az épület teljes akadálymentesítését. A villamos energia kiváltására néhány éve már napelemek működnek a komplexumban. Az épületfelújítás mellé a Magyar falu programban 2,8 millió forintot nyertek az orvosi eszközök cseréjére.
 
További pályázati forrásból új sportpályát létesítettek, a játszótér mellett kültéri fitneszpark készül, a helyi szóhasználattal élve, a Promonádon pedig szeptemberben tanösvényt alakítanak ki, mezítlábas sétánnyal kiegészítve. Pályáznak a sportcsarnok rekonstrukciójára is.
 
A megyerendszer kiállta az idők próbáját – utalt köszöntőjében más egyebek mellett Szent István királyunkra is Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. – A pályázatok kezelése, a forráselosztásban való közreműködés és a döntéshozatal a települési fejlesztések tekintetében jó mutatja, hogy igenis mennyire fontos és szükséges a megyei középszint.
 
A többi között kifejtette: Nádasdladány jól szerepelt öt pályázaton, melyek által 333 millió forint érkezett a településre. A bölcsődei beruházást időlegesen elnapolták, de a nyáron ismét benyújtották rá a pályázatot, és a polgármester asszonnyal, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselővel (akinek egyúttal az üdvözletét is tolmácsolta) együtt azon dolgoznak, hogy a forrást meg tudják emelni. Az energiamegtakarítás költségmegtakarítást jelent a településnek, de a megyei elnök ennél is fontosabbnak ítéli, hogy méltó környezetet sikerült teremteni az ideérkező betegeknek, és az itt dolgozóknak egyaránt.
 
–A fejlődés kulcsa, ha a települési, a megyei és a kormányzati szint összhangban van – hangsúlyozta dr. Molnár Krisztián.
 
 
feol.hu

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár