MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Átvette a parancsnokságot Ruszin-Szendi Romulusz
2021.06.05. 09:59

Az Országház kupolacsarnokában június 5-én átvette kinevezését Áder János köztársasági elnöktől dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség új parancsnoka.Áder János köztársasági elnök május 26-án mentette fel tisztségéből Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát. Új parancsnoknak dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter dr. Ruszin-Szendi Romuluszt javasolta, aki szombaton átvette hivatalos kinevezését az államfőtől. A vezérőrnagy kinevezése 2021. június 3-ától 2026. május 31-éig szól.
 
Benkő Tibor honvédelmi miniszter ünnepi köszöntőjében kiemelte: a csapatzászló a hazához, a nemzethez, az eskühöz és a csapathoz való kitartó hűség, valamint a bátorság, a katonai becsület és a bajtársiasság jelképe, amely önmagában is megtestesítő szimbóluma egy adott katonai szervezetnek, jelen esetben a teljes Magyar Honvédségnek.
 
Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki beszédében kiemelte, hogy a feladat felépíteni egy modern, erős hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek. Szerinte a magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia.
 
A vezérőrnagy meghallgatása június elsején történt. Kinevezését hat igen, egy nem és két tartózkodás mellett támogatta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága. Kinevezéséről csütörtökön Áder János köztársasági elnök döntött.
 
A hagyományokat követve a csapatzászlót a leköszönt parancsnok, Korom Ferenc vezérezredes adta át utódjának, dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagynak.
 
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP