MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Az ápolók nemzetközi napján az ápolókat és ápolónőket köszöntötte a közgyűlés elnöke
2020.05.12. 09:15

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. E jeles nap alkalmából Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a járványhelyzetre tekintettel ajándékcsomag küldeménnyel köszöntötte a Fejér Megyei Szent György kórház ápolót. Az ápolók nemzetközi napja alkalmából, május 12-én Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke tekintettel a járványhelyzetre ajándékcsomag küldeménnyel köszöntötte a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház ápolóit.
 
A kórház csákvári intézményében dolgozó ápolóknak és ápolónőknek a közgyűlés elnöke közösen mondott köszönetet Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel és Illés Szabolcs, Csákvár polgármesterével a mindennapokban tanúsított becsületes, kitartó és áldozatos munkájukért, azért, hogy mellettünk vannak, és mindent megtesznek értünk, szeretteinkért és segítenek bennünket ezekben a nehéz, embert próbáló időkben.

Május 12-én tartják világszerte az ápolók nemzetközi napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

A már életében legendává vált brit hölgy 1820-tól 1910-ig élt. Az 1853-56-os krími háború idején a törökországi brit katonai kórházban a tisztaság és a megfelelő ellátás megszervezésével nagyságrenddel csökkentette a halálozási arányt. A katonáktól kapta a Lámpás Hölgy nevet, mert éjszaka is ápolta a betegeket a laktanyafolyosón berendezett kórházban. Hazatérve hősként tisztelték és óriási hírnévre tett szert, a róla elnevezett nővérképzőt 1860-ban nyitotta meg. Õ fogalmazta meg, hogy "az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt".

szekesfehervar.hu, FMÖ 

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP