MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Az ÁSZ jelesre értékelte a Fejér Megyei Önkormányzatot és Hivatalát
2021.02.16. 10:28

Az Állami Számvevőszék első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását.Ennek keretében 2020. első negyedévében mintegy 26 szabályzat meglétét és tartalmát vizsgálta az ÁSZ a Fejér Megyei Önkormányzatnál és a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalnál.
 
A pénzügyi, szervezeti és működési szabályozás mellett vizsgálta vagyonnyilatkozatok megtételének rendjét, személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat, integritást sértő események kezelésének eljárásrendjét, a beszerzések lebonyolításával kapcsolatos eljárásrendet.
 
De vizsgálata kiterjedt az ajándékok, egyéb előnyök elfogadásának szabályozására, közérdekű bejelentések, panaszok kezelésének eljárásrendjére is.
 
Vizsgálatuk azon kérdésekre kereste a választ, hogy megteremtette-e az önkormányzat elnöke és jegyzője a csalásmentes integritást biztosító alapvető feltételeket, kialakította-e a hivatal jegyzője a beszámoló szabályszerű elkészítését, valamint a csalásmentes integritást biztosító alapvető feltételeket, éltek-e a lehetőséggel, hogy csökkentsék a rendszerszintű kockázatokat, milyen kockázatot hordoz az ellenőrzött szervezet fennálló integritása?
 
Dr. Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének örömére szolgált, hogy - hiánypótlás, további intézkedés nélkül - az Állami Számvevőszék jelesre értékelte mind a Fejér Megyei Önkormányzatot, mind a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalt.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP