MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Az esélyek egyenlősége gazdasági érdek is – Fórumot tartottak Fehérváron
2019.04.15. 15:16

Harmadik alkalommal ült ­össze csütörtökön a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum a felzárkóztatáspolitikai együttműködés jegyében, hogy a megye esélyegyenlőségi folyamatainak alakulásáról számot adjon.  A Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében a közgyűlés alelnöke, Tanka Csaba levezető elnök köszöntötte a fórum résztvevőit, majd a fórum első napirendi pontjaként a jelenlévők beszámolót hallgathattak meg a projektben eddig elért eredményekről, a fórum és a munkacsoport éves munkájáról.

Eztán a Fejér Megyei Önkormányzat kiadásában megjelent, Jó gyakorlatok és módszertanok címet viselő kiadvány bemutatására került sor. A Fejér megyei felzárkóztatáspolitikai együttműködés fejlesztéséről szóló füzet a megyei esélyegyenlőségi szakpolitikák intézményekben és intézkedésekben manifesztálódó alakulását foglalja össze, a megváltozott munkaképességűek támogatásától kezdve a család és karrierpontok ismertetésén át a Bari Shej modellprojekt bemutatásáig, amely Enyingen és Sárbogárdon a roma kislányok iskolai lemorzsolódásának megakadályozásáért tevékenykedik.

A megyei fórum a települési és az országos szintek között közvetít
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Márton Zoltán, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főmunkatársa, a helyi esélyegyenlőségi programok osztályvezetője a fórum résztvevőinek a szolgáltatásiút-térkép és a megyei esélyteremtő paktum kapcsolatáról és összefüggéseiről adott tájékoztatást. A gyakorlati tapasztalatok megosztásának szükségessége mellett érvelve a szakember így fogalmazott: „Egyes települések, nem tudván arról, hogy problémájuk megoldhatatlan – megoldják azokat. Ez nagy lendületet adhat azon településeknek, amelyek a meglévő esélyegyenlőségi problémáikat reménytelennek tekintik.”

A rendezvény további programjaként Szabó-Fazekas Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ­felzárkózási referense tartott előadást a kormányzati felzárkóztatáspolitika irányvonalairól. Végül Greskó Gáborné, az „Életet az éveknek” Fejér Megyei Szövetség elnöke mutatta be az általa vezetett szervezetet. A fórum kerekasztal-beszélgetéssel ért véget.

feol.hu 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP