MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Az igazság szolgálatára esküdtek fel a bírósági ülnökök a Megyeházán
2019.05.28. 11:31

„Hivatásom gyakorlása során az igazságosság és a méltányosság vezérel.” – szólt az esküje azoknak a megválasztott bírósági ülnököknek, akik ma vették át megbízólevelüket a Megyeházán.A bírósági ülnökök megbízólevelének átadása és eskütétele alkalmából rendeztek ünnepséget a Megyeháza Címertermében, ahol dr. Turcsánné dr. Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke jelenlétében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Sasvári Péter, a Székesfehérvári Törvényszék Polgári, Gazdasági, Közigazgatási és Munkaügyi Kollégium Kollégiumvezetője köszöntötte az ülnököket.
Dr. Molnár Krisztián köszöntőjében az ülnökök szerepét, felelősségteljes munkájuk fontosságát hangsúlyozta, hiszen az ülnökökre az ítélkezés során, mint mondta: fontos szerep hárul.
A bírák jogállásáról szóló törvény alapján megválasztott ülnök tisztsége gyakorlása megkezdése előtt bírói esküt tesz. Az esküt dr. Turcsánné dr. Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke vette ki a megjelent ülnökökből. Az eskütételt követően Dr. Molnár Krisztián átadta a megbízóleveleket a Fejér Megyei Közgyűlés által megválasztott ülnökök részére.
A Székesfehérvári Törvényszékre megválasztott ülnökök: Dobos Lajos. A Székesfehérvári Törvényszékre megválasztott fiatalkorúak büntetőügyében eljáró ülnökök: Dankó-Fonyódi Henrietta és Deresné Tanárki Mária. A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra megválasztott ülnökök: Karóczkay Zsófia, Bátori István, Ács Adrienn, Pécsi Mónika Ágnes, Tóth Magdolna, Fejesné Ács Erika, Palkovics László, Nagyné Jávor Alojzia, Bálinger István, Szabó Szilvia, Kálmán János, Varga István Attila, Simon Veronika.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP