Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Bemutatták a Fejér Megyei Príma-díj idei jelöltjeit- November 5-ig várják a szavazatokat
2017.10.03. 08:34

Az idei esztendőben is díjazza az élet különböző területein példásan helytálló személyeket a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezete. A Fejér Megyei Príma-díj jelöltjeit hétfőn délután sajtótájékoztató keretében mutatta be László István elnök és dr. Cser-Palkovics András polgármester. Tavaly megújult a VOSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöksége. László István vezetésével átalakították a hagyományos Gála és a megítélt díjak rendszerét, ezt szeretnék továbbvinni az idei esztendőben is – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. Tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Fejér Megyei Szervezete. Idén november 11-én kerül sor az ünnepségre a Hotel Magyar Királyban, itt adják át a három, egyenként egymillió forintos elismeréssel járó különdíjat, a 250 ezer forintos közönségdíjat és az Év Fejér megyei vállalkozója díjakat is.
 
A jelölteket bemutató tájékoztatón részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki a civil kezdeményezés szép hagyományát és komoly értékét méltatta. Megköszönte a VOSZ Fejér Megyei Szervezetének munkáját, hiszen nekik köszönhető, hogy a Prima Primissima országosan kiépített pozitív példája a megyében tovább épül. „Nem irigylem a zsűrit, mert fantasztikus emberek vannak a jelölések mögött, akiknek az élet számos területén sokat köszönhet a város és a megye. Igazi közösségformáló személyiségek ülnek körülöttem, akiknek már a jelöléséhez, az ezzel együtt járó elismeréshez is gratulálok. Szükség van ezekre a társadalmi díjakra! Azt kívánom, hogy még sokáig dolgozhassunk együtt a megye fejlesztéséért és az itt élő emberekért.” - zárta gondolatait Székesfehérvár polgármestere.
 
László István, a VOSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke elsőként a Demján Sándor által 2003-ban megálmodott Prima Primissima, valamint az Év vállalkozója díjakról beszélt. A megyéből két vállalkozót jelöltek az országos Év vállalkozója díjra, míg a november 11-i fehérvári gálán a megye legjobbjait fogják elismerni. A Fejér Megyei Príma-díj esetében tavaly hat, idén hét kategóriában indítanak jelöltet – emelte ki az elnök. „A kiválasztott személyek sokkal többet tettek a közösségért, mint átlagosan a többi ember, vagy mint ami alapvetően és szakmájukban elvárható. Fontos szempont az is, hogy a jelöltek személyén keresztül megmutassuk a mai fiataloknak a céltudatos munka eredményét. Nem a díjról, vagy díjhalmozásról szól ez a kezdeményezés, hanem az értékteremtésről és annak elismeréséről.”
 
 
A sajtótájékoztatón személyesen mutatkozott be a Fejér Megyei Príma-díj hét idei jelöltje is:
 
Magyar Tudomány kategória – Dr. Med. Habil. Madácsy László PhD, Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum
 
„Orvosként a kutatás mindig is fontos volt számára. Azt vallom, hogy egy jó orvos kutat, oktat és gyógyít is egyszerre, hiszen az orvostudomány olyan gyorsan fejlődik, hogy másképp nem is lehet hatékonyan gyógyítani és a társadalomért tenni. 2004-ben kerültem Székesfehérvárra, hét éven át voltam a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa. Jelenleg nagyon érdekes, európai szintű kutatásokon dolgozunk, ezek egyike egy robotikailag irányított kapszula endoszkópos rendszer bevezetése, ami Európában is csak egy helyen működik csak.”
 
 
Magyar Oktatás kategória – Lovranits József, a Lánczos Kornél Gimnázium igazgatója
 
„20 éve alapítottuk néhány kollégámmal a Lánczos Kornél Gimnáziumot, amellyel az egyik fő célunk az volt, hogy legyen egy „nem porosz típusú” oktatási intézmény Székesfehérváron. Száműztük a közoktatásban jelenlévő negatív hatásokat, elsősorban a stresszt a diákok mindennapjaiból, azaz nincs „lecsapó feleltetés” és nincsen bejelentés nélküli dolgozat. Háromszorosan kiválónak minősített Tehetségpont az iskolánk. Nehéz volt elfogadtatnunk magukat helyben, ezért is fontos a jelölés számomra. És egy filozófus gondolatait idézve: Az egyéni érdek az egyszer csak nembeli közösségi érdekké válik.”
 
 
Magyar Építészet kategória – Lantay Attila okleveles építészmérnök, Székesfehérvár főépítésze
 
„Székesfehérváron születtem és nőttem fel, majd egy kis kitérővel Pécsre kerültem, ott tanítottam a felsőoktatásban és terveztem. Majd megadatott, hogy 15 év után visszatérhettem és immár nemcsak az építészetet, hanem a közösséget is szolgálhatom. Amikor 2013-ban megkaptam a főépítészi felkérést, akkor még nem is gondoltam, hogy mennyire sokrétű ez a feladat. Egyik pillanatban városépítészettel foglalkozunk, kereteket adunk, másik pillanatban óvjuk a város arculatát, harmadik pillanatban pedig a különböző projektekben foglalt kihívásoknak teszünk eleget, amelyeknek köszönhetően remélhetőleg kortárs építészeti remekek születnek majd.”
 
 
Magyar Zeneművészet kategória – Prof. Dr. Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető karmestere
 
„Hivatalosan 2000 óta dirigálta az immár több mint 100 éves Alba Regia Szimfonikus Zenekart. Az első perctől az volt az elhivatottságom, hogy nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi körforgásba is bevonjuk Fehérvár kulturális életét. Ehhez több kórust is felkaroltam. Olyan csatornákat kell megtalálnunk, hogy egyszer csak mindenki egy hullámhosszon kezdjen mozogni – ez a közösségépítés. Ez a csodálatos a mi hivatásunkban, hogy megnyissuk mindenkihez az utat. A legtöbb, hogy a fehérvári közönségnek tudtam adni, és életem főművét is itt sikerült megalkotnom, hiszen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015 óta önálló intézmény. Mi, művészek nem elsősorban a díjakért dolgozunk, de köszönöm a megtisztelő jelölést.”
 
 
Magyar Színház kategória – Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze
 
"23 éve vagyok a Vörösmarty Színház társulatának tagja, egyetlen alapító tagként maradtam azóta is a városban. Óriási megtiszteltetés ennek a társulatnak a tagja lenni, és boldog vagyok, hogy ezt a hivatást választottam, annak a nem könnyű szolgálatával együtt. Úgy érzem, hogy értékeket közvetítünk sokakkal együtt a színházban, érzelmeket adunk át, szeretetet – ennek vagyok a nagykövete, erre tettem fel az életemet, és a szívemből nemcsak a színpadon keresztül igyekszem sokat adni, segíteni másokat. Óriási megtiszteltetés, hogy felterjesztettek a díjra, ezzel a csodálatos csapattal együtt.”
 
 
Magyar Sajtó kategória – Vakler Lajos, a Fehérvár Médiacentrum televíziós újságírója
 
„Az újságíró-társadalmat képviselem, és azok közé tartozom, akiknek kötelessége hitelesen beszámolni a mindennapok megannyi csodájáról. Kollégáimmal közösen azok közé tartozunk, akik képben, hangban, a leírt szó tisztelete mellett hiteles tájékoztatást adunk mindnyájuknak. Azok közé tartozom, akik bátran vallhatjuk Prohászka Ottokár püspök egykori jelmondatát: Azért jöttem, hogy tüzet hozzak a világra, és mi mást akarok, mint hogy égjen... Most egy kicsit én is így vagyok. Köszönöm a jelölést, valamennyi újságíró nevében.”
 
 
Magyar Sport kategória – Ocskay Gábor sportvezető, jégkorong
 
„Pontosan 40 éve kerültem Székesfehérvárra utánpótlásedzőként egy nyitott pályára, ahol a feladat az volt, hogy építsünk fel itt egy akkor még álomszerűnek tűnő sportágat. 11 éves koromtól a jégpályán vagyok, majd egy sérülés után befejeztem aktív sportpályafutásomat, azóta edzőként dolgozom. Az utolsó húsz év a sportág és a fehérvári jégkorong sikertörténete volt! Felkerültünk a ’hokitérképre’, olyan tömegbázist sikerült kialakítani mind a szurkolók, mind az utánpótlás tekintetében, ami országhatáron túl is példaértékű. Sok ember rengeteg munkája van ezekben a sikerekben. Nagy öröm, hogy sokan szerették meg a sportágat, sokak nevében kaptam meg én most a jelölést.”
 
 
2017. november 5-ig lehet szavazni a hét kategória jelöltjeire elektronikusan a www.szekesfehervar.hu/prima oldalon, valamint a nyomtatott és az elektronikus sajtóban is több megjelenés keretében adnak lehetőséget a voksok leadására.
 
 
ÖKK
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár