MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

BEUTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK - Változtatott a kormány a határátlépésen
2020.07.13. 10:34

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap délelőtt tájékoztatott a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében meghozott kormánydöntésekről. A beutazásoknál lesz szigorítás, Magyarországon nem lesznek korlátozó intézkedések. A kedd éjféltől életbe lépő szigorítás értelmében három kategóriába: vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az országokat veszélyesség szempontjából. A kevésbé súlyos és súlyos - sárga és vörös jelzés - esetén lesznek korlátozások, a listát az országos tisztifőorvos teszi közzé.
 
Magyar állampolgárok és a hozzátartozóik zöld jelzésű országból érkezve szabadon beléphetnek Magyarországra. Sárga vagy piros országból érkezőket a határon megvizsgálják. Ha a vizsgálat nem igazolja a fertőzés gyanúját, akkor is karanténba kell vonulniuk, kivéve, ha a meglőző 5 napban 48 óra különbséggel hitelt érdemlően, okirattal negatív tesztet tud igazolni a belépő ember. A kötelező karantén 14 nap, kivéve ha két tesztet 48 órán belül elvégeznek.
 
Sárga országból való érkezésnél az első negatív teszt után el lehet hagyni a karantént, ha pirosból, akkor a két negatív eredményt meg kell várni. Külföldiek esetén ugyanaz a szabály a sárga országoknál, mint a magyarokra vonatkozóan, a piros országoknál kötelező a két hét karantén. A tranzitútvonalak továbbra is megmaradnak.
 
Vörös kategóriába tartozik Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna, valamint Ázsia és Afrika országainak nagy része.
 
Sárga kategóriába tartozik Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.
 
Horvátország egyelőre a zöld kategóriában marad.
 
Augusztus 1-től, ha valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, a tesztelés költségét magának kell viselni, ha nem akar kéthetes karanténba vonulni.

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP