MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Buszöböl és kerékpárút épült Nádasdladányban
2021.06.03. 11:05

Azt kívánom, hogy minél többen közlekedjünk az új kerékpárúton és élvezzük a szintén új, egyesített buszöböl közlekedési biztonságát – fogalmazott Varga Tünde polgármester. szerdán az ünnepélyes átadón. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert 98 millió forintból készült beruházásnak köszönhetően a kerékpárosok is biztonságosan közlekedhetnek a településen.Az önkormányzat már 2016-ban benyújtotta pályázatát, elnyerték a támogatást is, de időközben egyre nőttek az árak, és vállalkozót sem találtak, aki a kivitelezést az eredeti műszaki tartalommal és árakon elkészítette volna. Megküzdöttek a projekttel, s ahogy a faluvezető elárulta: volt olyan időszak, amikor azt gondolta, hogy soha nem lesznek készek. Aztán végül 2020. április végén sikerült aláírni a kivitelezési szerződést, megkezdődött a munka, s most az ünnepélyes átadóra is sor kerülhetett.
A kerékpárok garmadája előtt kifeszített nemzetiszínű szalagot Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Varga Tünde polgármester vágta át ünnepélyesen két diáklány társaságában, akiket a közgyűlési elnök invitált nagy örömmel a ceremóniához.
Nádasdladányon három országos összekötőút halad át. A Székesfehérvárra, Veszprémbe, illetve Polgárdiba járó ingázók a falun keresztül érik el úti céljukat. A tömegközlekedést lebonyolító autóbuszok számára a faluközpontban a különböző irányokhoz több helyen volt kialakítva a fel- és leszállóhely, ami fokozott balesetveszéllyel járt. Ennek kiküszöbölésére egy rövid útszakaszon kialakítottak egy buszsávot, és egy ezzel párhuzamos másik sávot a lakosság közlekedéséhez, biztonságossá téve így a busszal utazók fel- és leszállását is.
 
Varga Tünde polgármester elmondta: a Terület- és településfejlesztési operatív program 98 millió forintos támogatásából kerékpárút is készült a Sárkeszi felőli községhatártól a Nádasdy-kastély katolikus templom melletti bejáratáig. Ugyanis a kerékpáros-forgalom jelentős része errefelé, Fehérvár irányában bonyolódik le, s így a közút melletti kerékpárúttal biztonságossá vált a bringázás. A kerékpár­utat a nyílt csapadékvíz-elvezető árok burkolt árokká való átalakításával tudták elkészíteni.
A boldog kerékpárosokat Varga Tünde polgármester, dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök és Törő Gábor országgyűlési képviselő vezette fel mosolyogva
Dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében arról is szólt, hogy Nádasdladányba az utóbbi években a fejlesztési források nyomán összességében 330 millió forint érkezett. Törő Gábor országgyűlési képviselő megerősítette: a közös munka meghozza gyümölcsét, fejlődik a település, javul az itt élők sorsa.
 
„Útjaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem” – Szücs-Nagy Kinga református lelkipásztor a 25. zsoltár 4. versét idézte, majd megáldotta az egyesített buszöblöt és a kerékpárutat. Az új létesítményeket Felker Zsolt katolikus plébániai kormányzó szentelte fel.
 
Végül kicsik és nagyok egyaránt kerékpárra pattantak, és a faluközpontból elkerekeztek a Valentiny parkba (Valentiny János nádasdladányi kötődésű magyar festőművész) egy kis frissítőre, kötetlen beszélgetésre.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP