MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Céltudatos kadétok
2021.12.21. 13:49

Éppen katonai közelharcot és kézitusát gyakoroltak az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáinak irányításával a székesfehérvári honvéd kadétképzésben résztvevő diákok, amikor Csizmadia Lajos főtörzszászlós, a szervezet vezénylőzászlósa látogatást tett náluk.  



A szemle során az SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumában rövid eszmecserét folytatott Tóth Ágnes igazgatóhelyettessel a képzés menetéről és a felmerült aktuális kérdésekről, majd beszélgetésbe elegyedett a közel húsz fős 9/H. osztály diákjaival, akiket jótanácsokkal, katonai instrukciókkal látott el. 
 

A honvéd kadétokhoz a vezénylőzászlós nem ment üres kézzel, hiszen - ünnepekhez közeledvén – az MH43 alakulata szeretett volna némi ajándékkal kedveskedni számukra. Már csak azért is, mivel az eltelt időszakban igen jól teljesítettek a már fiatalon is meglepően céltudatos, fegyelmezett, honvédekre jellemző magatartást tanúsító diákok.

A fehérvári MH 43. katonai szervezet 2021-től az Árpád Technikummal együttműködve, az intézmény kilenc, tíz és tizenegyedik évfolyamának honvéd kadét programjában résztvevő tanulói részére tart honvédelmi ismeretekből képzést. A tantervben a katonai közelharc és kézitusa, valamint az alaki kiképzés és a katonai angol mellett a tanév második felétől lövészet, eszközismeret, fegyverzettechnika is szerepel, elősegítve a Honvéd Kadét Program sikerességét.
 

A kadétok felkészítését blokkosított rendszerben bonyolítják le. A diákok, szakmai gyakorlat keretében nyáron már látogatást tettek az MH 43. ezred laktanyájában, ahol híradó (infokommunikációs) – vagyis - rádiókomplexum és vezetési szakági ismeretekkel bővítették tudásukat, de bepillantást nyertek a szervezet főnökségei, alegységei munkájába is.
  
(Szöveg: Gyimóthy Levente ha.   Fotó: Dömsödi Richárd ha.)

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP