MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Csendes megemlékezés az Országalmánál a nemzeti gyász emléknapján
2020.11.05. 09:06

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékeztek ma országszerte, a nemzeti gyász emléknapján. Székesfehérváron hagyományosan az Országalmánál tartottak csendes mécsesgyújtást a városi, megyei, egyházi és honvédelmi vezetők, képviselők, valamint civil emlékezők részvételével. 1956. november 4-én indult meg az szovjet csapatok összehangolt támadása, amely vérbe fojtotta a forradalmat. A sorsfordító harcokban sokan életüket vesztették, a szabadságharc résztvevőit tömegesen börtönözték be, sokukat ki is végezték.

A mártírok tiszteletére megemlékezéseket tartottak ma országszerte, Székesfehérváron hagyományosan az Országalmánál gyújtottak mécseseket.

 

A méltósággal teli, csendes eseményen részt vettek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Székesfehérvári Egyházmegye, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala, a Magyar Honvédség Parancsnoksága vezetői, képviselői, továbbá néhány civil emlékező. Az emlékmécsesek elhelyezését követően a résztvevők közösen imádkoztak és mondták el a Miatyánkot, így adózva a katonahősök és a civil áldozatok emlékének.
 
szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP