MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Csendes megemlékezés katonai tiszteletadással október 23-án a megyeszékhelyen
2020.10.16. 11:03

Székesfehérvár Önkormányzata elfogadja az Operatív Törzs által az október 23-i megemlékezésekkel kapcsolatban megfogalmazott ajánlást, és ezt figyelembe véve katonai tiszteletadás mellett csendes megemlékezést szervez az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. 



Idén a fehérvári fiatalok emlékező műsorát tévéjátékként vetíti majd a Fehérvár Televízió jövő héten pénteken 19.20 órától.

A járványügyi helyzetre tekintettel az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó események sem a hagyományok szerint zajlanak majd Székesfehérváron. Az Önkormányzat elfogadja – és az eddigiekhez hasonlóan követi – az Operatív Törzs által megfogalmazott ajánlást, így katonai tiszteletadás mellett csendes megemlékezésre kerül majd sor. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére jövő héten pénteken 10 órakor az Ötvenhatosok terén dr. Cser-Palkovics András polgármester helyez el koszorút a város közössége nevében, akihez több közhivatal, a honvédelmi és rendvédelmi szervek képviselői is csatlakoznak majd.

Különleges értéke az október 23-i megemlékezéseknek Székesfehérváron a fiatalok utcaszínházi előadása. Idén a rendkívüli körülményekhez igazodva tévéjáték formájában elevenítenek fel az egykori fehérvári eseményeket a Kodolányi János Gimnázium diákjai. A Szemek című alkotást Matuz János írta és rendezte. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója tiszteletére készült tévéjátékot október 23-án 19.20 órától mutatja be a Fehérvár Televízió. Ezt megelőzően dr. Cser-Palkovics András polgármester megemlékező beszédét láthatják a tévénézők.

Egészségünk védelme érdekében nem ünnepelhet együtt a város közössége, de a technika adta lehetőséggel élve mégis fejet hajthatunk a forradalom áldozatai, hősei előtt.

szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP