Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Döntésünk a jövőnk! – bicskei diákok nyerték meg a megyei vetélkedőt
2018.12.03. 08:25

Hatodik alkalommal hívták vetélkedőre Fejér megye középiskolásait a felelős szexuális magatartás témakörében. Az első két fordulót követően a továbbjutó csapatok pénteken a Petőfi Kultúrtanszéken mérték össze tudásukat a megyei döntőben, ahol a diákok rövidfilm, színpadi jelenet, illetve élőszavas előadás formájában jelenítették meg gondolataikat. Az első helyen bicskei, a másodikon székesfehérvári, a harmadikon sárbogárdi diákok végeztek. 
A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Székesfehérvár Önkormányzatával együttműködve hatodik alkalommal hirdetette meg a Döntésünk a jövőnk! című versenyt Fejér megye középiskolás diákjai számára. A cél évek óta változatlan: játékos, szórakoztató formában felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére. Az előző évekhez hasonlóan az idei versenysorozat is háromfordulós volt, a pénteki döntőbe 6 város 13 középiskolájából 2 csapat jutott be.

Fontos, hogy a fiatalok nyelvén beszéljünk a felelős szexuális magatartásról. A kampányban benne van a Facebook, az Instagram, a diákoknak filmezni, fényképezni kellett, ezáltal minél változatosabb formában bemutatni, hogy mit gondolnak erről a témáról.” – hangsúlyozta Dr. Pásztor László, főorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály egészségfejlesztési koordinátora, aki szólt arról is, hogy minden esztendőben új és új nemzedékeknek kell beszélni erről a témáról, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok fiatalnak igényli, hogy beszéljenek erről a témáról.

Nagyon fontos ez a vetélkedő, hiszen azt a korosztályt szólítja meg, akik már nem gyerekek, de még nem is felnőttek. Azt szokták mondani, hogy a nők két dologért mindenre képesek; azért, hogy lehessen gyermekük, illetőleg azért, hogy ne legyen. Őszintén remélem, hogy ez a versenysorozat segítséget nyújt mindenkinek, hogy ez a pillanat akkor következzék be, amikor az egyén ezt szeretné és felelősen tudjon dönteni” - hangsúlyozta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, aki köszönetet mondott a versengésben résztvevő diákoknak, felkészítő tanáraiknak és a szervezőknek.

 szekesfehervar.hu

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár