MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Dr. Molnár Krisztián elnök köszöntője

 
Kedves Látogató!
 
Üdvözlöm Önt a Fejér Megyei Önkormányzat honlapján.
 
Fejér megye szülötteként bizonyára nem vagyok elfogulatlan, de biztos vagyok benne, hogy hazánk kevés tája kínálhat több szépséget, kellemesebb életet, mint a Dunától a Mezőföldön, a Velencei-tó tükrén és környező dombjain át a Vértesig, a Bakony lábáig nyújtózó Fejér.
 
Megyénk államiságunk bölcsője, és erre emlékeztet bennünket jelképünk, Fejér címere is annak a jelenetnek az ábrázolásával, amellyel államalapító Szent István királyunk élete alkonyán felajánlja a koronát Szűz Máriának, Magyarország védasszonyának.
 
Fejér megye mindezeken túl, természeti, kulturális és egyéb értékeket is hatalmas bőségben kínál, így életre szóló, kellemes emlékeket hagyhat maga után a látogatókban. Hiszen itt van például Tác-Gorsium a római kor egyedülálló emlékeivel, vagy az unikumnak számító Bory-vár, aminek szintén nehéz lenne párját találni.
 
A kultúra kedvelőit az építészeti attrakciók mellett pompás múzeumok is várják, akár olyan különlegességekkel is, mint a babák vagy a téglák gyűjteményei, másokat pedig koncerthelyek – például Beethoven szellemével a martonvásári kastélyban. Akit pedig kifejezetten a természet vonz, azt mindenben kielégíti csábító vízi- és szárazföldi túra útvonalaival a Velencei-tó, a környező dombvidék, vagy a távolabbi Keleti-Bakony és a Vértes.
 
Bízom abban, hogy honlapunkon barangolva képet kap a felsorolt értékekről, megyénk történelméről, eseményeiről, egyben a megyei önkormányzat területfejlesztési feladatairól, tevékenységéről. 
 
Célunk, hogy az itt megjelenített információk és dokumentációk hasznos segítőtársai legyenek a felmerülő kérdések megválaszolásában.
 
Önkormányzatunk felelőssége is, hogy lehetőségeinket kihasználjuk, a megye lakóinak és vendégeinek mindenből a lehető legjobbat nyújtsuk.
 
Közgyűlésünk tagjai és az önkormányzati hivatal munkatársai mind ezért dolgoznak, reméljük, az Ön megelégedésére is.
 
Zárja Fejér megyét a szívébe éppúgy, ahogy az teszi azt lakóival, vendégeivel.
 
Tisztelettel:
 
Dr. Molnár Krisztián
a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP