MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Egyedülálló, legót rejtő Nagyböjti Naptár várja a gyermekeket Előszálláson
2020.03.03. 09:04

Idén a nagyböjt időszakában rendhagyó újdonság: kézműves, legót rejtő „Nagyböjti Naptár” várja a gyermekeket Előszálláson, amelyet Mihályi Miklós plébános ötlete nyomán a LEGO LIGA lelkes szülői csapata készített el. A kezdeményezők abban bíznak, az adventihez hasonlóan idővel a legós nagyböjti naptár is megjelenik majd a játékboltok polcain.Szokás szerint az előszállási ministránsok templomi szolgálatukért mindig kapnak egy kis meglepetést. Advent folyamán egy legós adventi kalendárium ablakait nyitogatták. Ez adta az ötletet Mihályi Miklós, előszállási plébánosnak a világon egyedülálló módon a kézműves, legót rejtő „Nagyböjti Naptár" megalkotására.
Az előszállási templom körmeneti keresztjét a LEGO LIGA szülői csapata gondos munkával feldíszítette negyven apró hengerrel. Persze előbb mindegyik hengerbe elrejtettek lego meglepetéseket és lego minifigurákat. A negyven hengert pedig öt csoportban helyezték a keresztre, ezzel mintegy imitálva egy-egy lego kockát. Idén a nagyböjti ministráns szolgálatok során, szentmisék alkalmával és keresztúti ájtatosság után ez a rendhagyó újdonság várja a gyermekeket.
A szülői csapat hatalmas lelkesedéssel készítette el ezt a díszes keresztet. A munka végeztével hasonlót éreztek, mint amiről a Teremtés könyvében olvashatunk: „Látta Isten, hogy amit alkotott az jó!” Így örültek a LEGO LIGA tagjai Előszálláson is. Bizakodnak abban, hogy pár éven belül az ötletük nyomán az adventi legós naptárakhoz hasonlóan, a legós nagyböjti naptár is leemelhetővé válik a játékboltok polcairól. Addig is marad a házi készítés: az előszállási LEGO LIGA "nagyböjti naptára"!
 
Forrás: Előszállás Plébánia /LEGO LIGA
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP