MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elfogadták Fejér megye hosszú távú foglalkoztatási stratégiáját, a projektelőkészítési szakasz kulcselemét
2016.12.22. 12:59

2016. december 22-én, csütörtökön 13.30 órakor a Megyeházán ülésezett a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum. A testület novemberi megalakulását követő második ülés legfőbb napirendjei a fórum irányító csoportjának megalakulása, tagjainak megválasztása és a projekt előkészítési szakasz kulcselemeként a megyei foglalkoztatási stratégia és akcióterv megvitatása és elfogadása voltak. Az ülésen még aznap megalakult 5 tagú irányítócsoport megválasztotta tisztségviselőit: elnökének Dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, elnökhelyettesének Dr. Simon László kormánymegbízottat, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét.A Megyeháza Címertermében tartotta soron következő ülését a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum. Az együttműködésben résztvevő szervezeteket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke hívta össze. A meghívottak elsőként a Fórum ügyrendjének elfogadásáról, majd ezt követően az Irányító Csoport tagjainak megválasztásáról döntöttek. A partnerek a november 23-án tartott alakuló ülésen fogadták el az együttműködés kereteit szabályozó Együttműködési Megállapodás tartalmát, melyben célul tűzték ki a Fórum létrehozását. A Fórum a partnerek által teljes körűen aláírt Együttműködési Megállapodásával jött létre. E megállapodás szerint választotta meg a testület december 22-i ülésén tagjai közül az 5 tagú Irányító Csoportot, melyek a Fejér Megyei Önkormányzat, Fejér Megyei Kormányhivatal, ECHO Innovációs Műhely, Kodolányi János Főiskola, Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség lettek.
 
A Fórum tagjai ezt követően megvitatták és elfogadták Fejér megye hosszú távú, 2030-ig szóló Foglalkoztatási Stratégiáját. Fejér megye foglalkoztatási stratégiája a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 projekt részeként készült el a foglalkoztatásban érintett közel 80 fő szakértő és intézményi, vállalati partner bevonásával, a vállalati, munkaerő-piaci szolgáltató, képző és önkormányzati igények figyelembe vételével. Adottságai és az általános fejlődési trendek alapján Fejér megye megfelelően felkészült beavatkozások nyomán joggal fogalmazhat meg egy kedvező, sokszínű gazdasági hagyományaira és meglévő humán erőforrására épülő jövőképet, mely meghatározza a 2014-2030 közötti kapcsolódó fejlesztések irányát is. Fejér megye vonzó gazdasági és társadalmi környezetté történő fejlesztésének elősegítése során törekedni kell a városok és térségeik közti gazdasági célú együttműködés erősítésére annak érdekében, hogy a kiegyensúlyozott, helyi szintű fejlesztések nyerjenek teret, ezzel is megerősítve az adott térség gazdasági erejét és stabilitását. A stratégia alapján végső soron az a cél, hogy a mostani reaktív munkaerő-piaci beavatkozások proaktívvá forduljanak, a több évtizede megcsontosodott, alacsony képzettségű, gyenge hozzáadott értékű ipari és mezőgazdasági termelő struktúrát átalakítva, a magasabban képzett, új kompetenciákkal bíró munkavállalók piacát megteremtve a vállalkozó, innovatív helyi gazdaság és társadalom kialakítása elérhető vízió legyen.
 
A Fórum ülése után közvetlenül ülésezett az 5 tagú Irányító Csoport, ahol megválasztásra kerültek a tisztségviselők. Elnöke: Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, elnökhelyettese: Dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője lett.
 
 
Amint arról korábban beszámoltunk, 2016. november 23-án alakult meg a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével a Megyeházán. A TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” című projekt keretében a Fejér Megyei Önkormányzat, konzorciumi partnereivel, a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az ECHO Innovációs Műhellyel közösen 1,331 Milliárd Forintos pályázati támogatásból valósítja meg nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást is elősegítő programját. A 2020. december 31-ig tartó projekt során a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei vállalták, hogy a teljes futamidő alatt 863 fő vesz részt különféle munkaerő-piaci programokban. Jelen projekt szoros együttműködésben valósul meg a két Megyei Jogú Város, Székesfehérvár és Dunaújváros Önkormányzatainak foglalkoztatási paktumjaival, illetve a járási szintű helyi foglalkozási együttműködésekkel.

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP