MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elindult a projekt - A foglalkoztatás javítása és a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása a cél
2017.02.01. 09:49

A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Ez alkalomból kedden délelőtt a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.  A Fejér Megyei Önkormányzat konzorciumi partnereivel, a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az ECHO Innovációs Műhellyel 2016-ban eredményesen pályázott a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projektre. Az 1,331 Milliárd Forintos pályázati támogatásból nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást elősegítő programot valósítanak meg. A 2020. december 31-ig tartó projektben, a munkaerő-piaci programokban 863 fő bevonását tervezik. Az ősszel, 2016. novemberében alakult meg a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A 2016. decemberében ülésező Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórumon elfogadásra került a projekt előkészítési szakasz kulcselemeként a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia a foglalkoztatásban érintett közel 80 fő szakértő és intézményi, vállalati partner bevonásával, a vállalati, munkaerő-piaci szolgáltató, képző és önkormányzati igények figyelembe vételével.
A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Mostantól az uniós pénzeszközök hivatalosan is hozzáférhetővé váltak a munkaerő-piac szereplői részére.
Az alkalomból kedden délelőtt ünnepélyes nyitórendezvényt tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével.
A rendezvényt Dr. Molnár Krisztián, a Fejr Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a kapott forrás segítségével nemcsak a megye foglalkoztatásának javításához, hanem a gazdaság fejlesztéséhez is hozzájárulnak.
 
 
Dr. Simon László kormánymegbízott köszöntőjében a megvalósítási szakaszba lépett projektet komplex csomagnak nevezte, amely mint mondta a képzési és egyéb programok bevonását is tartalmazza a közel 900 fő foglalkoztatása mellett. A projektet Kígyóssy Gábor projektmenedzser, Fejér megye foglalkoztatási stratégiáját pedig Domokos Tamás, a Magyar Városkutató Intézet ügyvezetője mutatta be. A foglalkoztatást elősegítő eszközökről Buday Attila, a kormányhivatal főosztályvezetője beszélt. Az országos foglalkoztatáspolitika helyzetéről Dr. Simon Attila István helyettes államtitkár tartott előadást a KSH felmérései alapján.
 
A program délután műhelykonferenciával folytatódott.
 

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP