MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elindultak a TOP Plusz pályázatok – információs napot rendeztek a Megyeházán
2021.11.17. 19:51

Információs napot szervezett a Fejér Megyei Önkormányzat, melyen a TOP Plusz keretében megjelenő pályázati felhívásokról kaphattak tájékoztatást a résztvevők. A rendezvényen Oláh Gábor versenyképességért és területi tervezésért felelős helyettes államtitkár is részt vett, aki a program előtt osztotta meg Dr. Molnár Krisztiánnal, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével azt a jó hírt, hogy egy korábbi igénybejelentés alapján 1,5 milliárd forint plusz fejlesztési forrást kap Fejér megye útfejlesztésre.  

A 2014-2020-as időszakban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fejér megye számára eredetileg meghatározott keretösszege 32 milliárd forint volt. Mára azonban a projektek összesített támogatástartalma meghaladja az 50 milliárd forintot - köszönhetően egy éppen ma kihirdetésre került támogatói döntésnek.


„Ma Oláh Gábor helyettes államtitkár úr azzal a jó hírrel érkezett, hogy korábbi igénybejelentésünk alapján másfél milliárd forint plusz fejlesztési forrást kap Fejér megye. Ebből 4-5 számjegyű utak fejlesztése valósulhat meg: a Pákozd – Seregélyes összekötő út Pákozd-Dinnyés közötti szakasza, a Mór – Zirc és a Mór – Kocs utak egy-egy szakasza, a Pátkai bekötőút, valamint a Sárbogárd – Mezőszilas összekötő út. Mindegyik régóta várt, nagyon fontos fejlesztés” – mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.


Fejér megye elindította a 2021-2027-es ciklusra vonatkozó fejlesztési programját, mely a közgyűlés döntése értelmében a „Szent István Fejlesztési Program” nevet viseli. Ennek megvalósítását segítik a TOP Plusz pályázatai, melynek keretében a Fejér megyei településeken felhasználható forrás kiinduló összege mintegy 67 milliárd forint.


Mint azt Oláh Gábor versenyképességért és területi tervezésért felelős helyettes államtitkár az információs napon elmondta, Magyarország kormánya arról döntött, hogy a TOP Plusz pályázatokon keresztül mintegy 1800 milliárd forintot a településeken keresztül juttat el a magyar gazdaság további fellendítéséhez. A helyettes államtitkár hozzátette: már megjelentek a program első pályázatai. „Szeretném felhívni a figyelmet, hogy már kint vannak a TOP Plusz felhívásai, így lehetőség van arra, hogy a következő hetekben minden település beadja azokat a pályázatokat, amelyek még a megítélésük szerint szükségesek ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, illetve, hogy támogassuk a magyar gazdaság újraindulását” – hangsúlyozta Oláh Gábor.


A rendezvényen a Fejér megyei települések vezetői és képviselői a Pénzügyminisztérium szakembereitől kaphattak információt a TOP Plusz pályázati lehetőségeiről.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP