MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elismerés a több évtizedes gyógyítómunkáért
2021.11.11. 16:09

Gyémántoklevelet kapott 60 éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréseként Dr. Nyíri Julianna, csákvári tüdőgyógyász főorvos. Az elismerést Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere adta át. Dr. Nyíri Juliannát a Semmelweis Egyetem jogelődje 60 esztendővel ezelőtt, 1961. október 1-jén avatta orvosdoktorrá. Ebből az alkalomból, egy meglepetés-látogatás keretében, virágcsokor és torta kíséretében adta át számára a Gyémántoklevelet Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere.


Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke egy Fejér-termékekből összeállított ajándékcsomaggal, és Fejér megye lakosai érdekében végzett több évtizedes gyógyító munkája elismeréseként egy elnöki elismerő oklevéllel köszöntötte a 84 esztendős főorvos asszonyt.


Dr. Nyíri Julianna 1961-ben végzett a SOTE általános orvosi karán, summa cum laude minősítéssel. Ugyanezen évben a Fejér Megyei Szent György Kórház csákvári tüdőgyógyintézetben kezdett dolgozni, 1964-től már tüdőgyógyász szakorvosként. 1989-ig osztályvezető főorvosként a kórházi betegellátásban dolgozott, de közben a móri és a dunaújvárosi tüdőgondozó járóbeteg szakellátásában is tevékenyen részt vett. 1989-ben nevezték ki a csákvári tüdőgondozó főorvosának, ahonnan 2003-ban ment nyugdíjba. 2007-ig még a székesfehérvári tüdőgondozóban dolgozott, majd 70 évesen visszavonult, de a mai napig tagja a Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak. Munkásságának talán legnagyobb elismerése, hogy 15 évvel az aktív szolgálata után is megye szerte a nevét hallva mindenki szeretettel gondol a mindig kedves és empatikus Nyíri főorvosnőre.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP