Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elkezdődött a felkészülés a választásokra Fejérben
2018.01.23. 15:25

Megkezdte a 2018. évi országgyűlési képviselő választásokra való felkészülést a Fejér Megyei Területi Választási Iroda. Ennek jegyében tartottak a helyi választási irodák vezetőinek felkészítést kedden, a Megyeházán, ahol a tájékoztatók és ismertetők mellett az újonnan kinevezett települési önkormányzatok jegyzői választási esküt tettek és átvették az erről szóló okmányt.Megtelt kedden délelőtt Megyeháza Díszterme a helyi választási irodák vezetőivel. A helyi vezetők a közelgő, április 8-ai országgyűlési választásokkal kapcsolatos tudnivalókról, feladatokról, határidőkről kaptak tájékoztatást a Fejér Megyei Területi Választási Iroda (TVI) vezetőjétől és helyettes munkatársaitól.
 
Áder János köztársasági elnök úr 2018. április 8-ra írta ki az országgyűlési választás időpontját. A választásra való felkészülésben felelősségteljes kötelezettségek hárulnak a választás igazgatásra. A helyi választási irodák, élükön a települési önkormányzatok jegyzőjével, a választási jogszabályokból eredő feladatokat látnak el. A Díszteremben Dr. Kovács Zoltán, megyei jegyző, a Fejér Megyei (TVI) vezetője köszöntötte a megye településeiről érkező helyi választási irodák vezetőit, képviselőit. A felkészítés részeként a Fejér Megyei TVI vezetője előtt letették választási esküjüket a szomszédos Címerteremben azok a jegyzők, akik kinevezésüket követően még nem tettek eleget ez irányú kötelezettségüknek. A továbbiakban az országgyűlési képviselőválasztások zavartalan előkészítése és lebonyolítása érdekében előadást hallgattak meg a résztvevők. A Fejér Megyei TVI vezetője a választási rendszerről, Hedlicskáné Dóczi Judit, a Fejér Megyei TVI vezető jogi helyettese a választási irodákról, a körzetkarbantartás, névjegyzék összeállítás, továbbképzés témakörben, Tóthné Czövek Erika, a Fejér Megyei TVI vezető logisztikai helyettese a logisztikai feladatokról és a szavazás előkészítésről tartott előadást.
 
A képzéssorozat második állomásaként az országgyűlési választókerületi választási irodák vezetői (Fejér megyében öt ilyen választási iroda működik) az irányításuk alá tartozó Helyi Választási Iroda vezetők részére a szavazatszámláló bizottságok megválasztásáról, működésükről és feladatairól fognak tájékoztatást adni február közepéig.
 
A választási kampány 2018. február 17-én kezdődik el.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár