MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Elkezdődött Sukoró történelmének eddigi legnagyobb fejlesztése
2022.07.07. 11:15

Ünnepélyes keretek között tették le a sukorói óvoda és bölcsőde alapkövét szerdán. A 715 millió forintos összköltségű projekt Sukoró történelmének eddigi legnagyobb beruházása. Az alapkövet Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester helyezték el. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 535 millió forintos, valamint Magyarország Kormányának 180 millió forintos támogatásával valósul meg Sukorón a bölcsődei és óvodai infrastruktúrafejlesztés. Az összesen 715 millió forintos beruházás a község történetének eddigi legnagyobb fejlesztése.


„Hála a Jóistennek egyre több a családos Sukorón, sok a fiatal és a kisgyermek. Ennek köszönhetően a mostani óvodai ellátórendszer eljutott odáig, hogy 120 százalékos kihasználtsággal működik, illetőleg a pár évvel ezelőtt létesített minibölcsődében is teltház van” – mondta el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette: ez a mostani fejlesztés hosszú távra fogja megoldani a sukorói gyerekeknek a 21. századi, korszerű körülmények között történő elhelyezését.


A 715 millió forintos óvodai és bölcsődei infrastruktúrafejlesztés eredményeként 3 darab 8 fős mini bölcsődei csoportszobát alakítanak ki, amely 24 új férőhelyet biztosít majd a 0-3 éves korosztály számára. Így összesen 31 férőhellyel rendelkező mini bölcsődei intézmény jön létre, külön udvarrésszel.
A bővítésre kerülő épület felső szintjén kap majd helyet a két óvodai csoportszoba és a tornaszoba. A fejlesztésnek köszönhetően így 50 férőhellyel bővül az óvodai kapacitás.
A projekt részeként mind az óvodások, mind a bölcsődések étkezését szolgáló tálalókonyhát, valamint 12 parkolóhelyet is kialakítanak.


A beruházás alapkövét sukorói kisgyermekek közreműködésével ünnepélyes keretek között rakta le Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró polgármestere, valamint a tervező és a kivitelező.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP