MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Emlékkeresztet avattak Pákozdon
2021.08.29. 14:44

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított emlékkereszt avatására és megszentelésére került sor szombaton a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumban. Olyan világot élünk, hogy ha a keresztény nem vállalja a hitét, akkor háttérbe fog szorulni és a hangos többség elnyomja a hittel járó tanításokat is – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Sukorón, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított fakeresztnél.
 
Soltész Miklós a Pákozdi Pagony (korábban Pákozd-Sukorói) Vadaspark és Arborétumban úgy fogalmazott, hogy a kongresszus kicsit hasonló, mint a sportban az olimpia, ez a katolikus egyházon belül a legnagyobb esemény. Egyben a többi felekezet nagy ünnepe is, hiszen békében élnek egymás mellett, “egyek a kereszténységben” – tette hozzá.
 
Az államtitkár azt mondta, hogy vállalni kell minden kereszténynek a keresztet, és mint kétezer éves értéket be kell mutatni a világnak, hiszen “ugyanannyi közünk van a teremtett és épített világhoz, mint bárkinek”. Soltész Miklós jelezte, hogy a pandémia miatt egy évvel csúszott a kongresszus megrendezése, 2021-ben tartják meg, ezért állítanak az erdészetek 21 keresztet 21 különböző helyen.
 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy Európában nem a keresztállítás a “trendi”, hanem inkább leszerelik azt a falakról; támadások alatt áll a kereszténység, a család fogalma is. Ezért nevezte üdvözítőnek a kezdeményezést, hogy kereszteket állítanak a kongresszus tiszteletére, mert szerinte ez a jó irány. 
 
Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kereszt ezer éve mutatja a helyes utat a magyar nép számára. Kiemelte, a magyarságnak a mostani nehéz, “keresztény- és keresztellenes helyzetben” még inkább az a feladata, hogy Szent István szellemiségét kövesse, és minél többen támadják a magyar kultúra gyökereit és jelképét, a feszületet, annál magasabbra kell azt emelni.
 
A beszédek elhangzása után Récsei Norbert plébános megszentelte a keresztet.
 
MTI
 
fotó: MTI/Vasvári Tamás
 
 
 
 
 
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP