MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Éneklő Ifjúság hangversenyek Fejér megyében
2019.04.08. 11:09

A Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza ez év tavaszán is megszervezi az Éneklő Ifjúság hangversenyeket Székesfehérváron. A Fejér megyei székhelyű középiskolák kórusainak április 13-án 10 órától, a Fejér Megyei Diáknapok keretein belül lesz lehetőségük a minősítő oklevél megszerzésére. Az általános iskolai kórusokat április 16-án 10 órára várják a Malom utcai Táncházba a szervezők és a szakmai zsűri tagjai.A Fejér Megyei Művelődési Központ az általános- és középiskolákban működő énekkarok számára évente megrendezi az Éneklő Ifjúság hangversenyeket, ahol a résztvevőknek a KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) által kiadott minősítés megszerzésére is lehetőségük nyílik. Ezen alkalmakkor a kórusok bronz, ezüst és arany minősítő okleveleket vehetnek át, a szakmai zsűrivel történő konzultációk során a karnagyok útmutatást kaphatnak további munkájukhoz, fejlődésükhöz. Az iskolai kórusok a működtető intézmények ünnepi alkalmain is közreműködnek, gyakran képviselik iskolájukat megyei, országos vagy akár nemzetközi versenyeken, ezért az évente történő megmérettetésre és a szakemberekkel való konzultációra mindig van igény.
 
A Nemzeti Kulturális Alap Zeneművészet Kollégiumához benyújtott pályázat és elnyert támogatás teszi lehetővé, hogy április 13-án és 16-án a kórusok ismét indulhassanak a minősítő oklevél megszerzéséért.
 
Mindkét hangversenyen neves szakmai zsűri minősíti a kórusokat:
 
– április 13-án dr. Fazekas Ágnes karnagy, kutatótanár (Budapest), a Kroó György AMI zeneismeret-szolfézs tanszakának vezetője, aki a kortárs zene oktatásában végzett tevékenységéért elnyerte a Szerzői Jogvédő Hivatal Artisjus díját; Rostetterné Nagy Rita tanár, karnagy (Veszprém), a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szakgimnáziumi intézményegység-vezetője és Katona Tibor karnagy, tanár (Győr), a Palestrina Kórus és a Győri Pedagógus Énekkar vezetője, a pannonhalmi Cantate Vegyeskar karnagya, a Győri Zeneművészeti Szakközépiskola tanára foglal helyet a zsűriben,
 
– április 16-án Hartyányi Judit karnagy, a Magyar Kodály Társaság társelnöke, a székesfehérvári „Zenei Nevelésért” Alapítvány kuratóriumi elnöke, nemzeti és nemzetközi kórusversenyek zsűrijének tagja; a KÓTA elnökségi tagja, Rostetterné Nagy Rita tanár, karnagy (Veszprém), a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szakgimnáziumi intézményegység-vezetője és Katona Tibor karnagy, tanár (Győr), a Palestrina Kórus és a Győri Pedagógus Énekkar vezetője, a pannonhalmi Cantate Vegyeskar karnagya, a Győri Zeneművészeti Szakközépiskola tanára bírálja el a produkciókat.
 
A minősítés az énekkarok számára előzetes jelentkezéshez kötött, a közönség soraiba szeretettel várják a kórusmuzsika kedvelőit. Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap Zeneművészet Kollégiumának támogatásával valósul meg, az április 16-i hangverseny résztvevőit és közönségét Földi Zoltán önkormányzati képviselő köszönti.
 
ÖKK

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár