MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ercsiben köszöntötte csütörtökön a zarándokokat a közgyűlés elnöke
2021.09.10. 15:31

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zarándokainak megállóhelye a tegnapi napon a város volt. A Nagyboldogasszony-kegytemplomban várták őket elemózsiával, köszöntővel és misével. Az eseményen Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke levélben üdvözölte a zarándokokat.Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak idén újra fővárosunk, Budapest adhat otthont, melyre gyalogos Mária-úti zarándoklatot szerveztek négy Fejér megyei település, Alsószentiván–Dunaújváros–Adony–Ercsi érintésével. Csütörtökön Adonyból érkeztek meg a zarándokok az Ercsiben található barokk kegyhelyre, ahol frissítőkkel, némi rágcsálnivalóval kedveskedtek a helyiek a megérkezőknek. A megpihenés után pedig énekekkel és Szeleczky Csaba által celebrált misével folytatták a programot, majd az Eötvös József Általános Iskolában szállásolták el őket, hogy onnan újult erővel folytathassák másnap, azaz ma útjukat a budapesti, pápai szertartásra.
 
Az eseményen olvasták fel Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének a levelét, aki a következőképpen üdvözölte a zarándokokat:
 
– Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy 1938 után, 83 évvel később most ismét hazánk lehet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, ennek a világ katolikusait összefogó eseménynek a házigazdája. Ebből az alkalomból külön örömmel köszöntöm a Mária-úton a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepi záró miséjére tartó zarándokokat, akik Magyarország húsz irányából indultak gyalogszerrel a Ferenc pápa által vezetett szertartásra.
 
Dr. Molnár Krisztián külön örömét fejezte ki, hogy a zarándokok Ercsiben, a Nagyboldogasszony-kegytemplomban gyűltek össze. Mint fogalmazott: A zarándoklat sokat foglal magába: elindulni, belevágni az ismeretlenbe, feszegetni az ember fizikai és lelki határait, utat keresni vagy a megkopott utat újjáépíteni Isten felé, közösségben lenni… Nagy tisztelője vagyok a zarándokoknak, akik erre mind vállalkoztak, és hogy Fejér megye is részese lehet ennek az egyszerre fizikai és lelki utazásnak. Hiszem, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tovább növeli majd hazánk presztí­zsét a világban. A Mária-úti zarándoklat résztvevői pedig megyénket is szívükbe zárva, egy életre szóló, maradandó élménnyel gazdagodva, hitükben megerősödve térnek majd vissza otthonaikba a budapesti pápai zárómiséről. 
 
Feol.hu 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP