MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Európa napi néma koszorúzások Székesfehérváron
2019.05.09. 15:26

A II. világháború európai befejezésére emlékeztek néma koszorúzásokkal a katonatemetőkben, a Városház téren és Pákozdon. Az Európa Napon a város több pontján szervezett közös tiszteletadást Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat, illetve a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága.A 62 millió ember életét követelő második világháború európai befejezésének tiszteletére szervezett közös, néma koszorúzásokat Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága.
A megemlékezések a Béke téri orosz katonatemetőben kezdődtek, ahol a megye vezetőségét Wilmek Tibor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala vezetője, az MHP-t Farkas Gyula ezredes képviselték. A közös koszorúzások a Szentlélek katonatemetőben folytatódtak, az eseményen a város önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő, Wilmek Tibor, Dancs Norbert és Dr. Torma Géza alezredes vett részt. A központi tiszteletadást a Városház téri II. világháborús emlékműnél tartották, itt dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dancs Norbert és Sáfár Albert dandártábornok rótta le kegyeletét. Az Összhaderőnemi Parancsnokság a pákozdi Katonai Emlékparkban szervezett megemlékezést, melyen Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Sági Tibor, a Fejér Megyei Kormányhivatal Gárdonyi Járási Hivatala vezetője, valamint Erdődi Zsolt ezredes vettek részt.
 
Május 9. Európa napja, 1950-ben ezen a napon jelentették be a Schuman-tervet, amely kimondta: „a közös termelés miatt fellépő szolidaritás nem csak elképzelhetetlenné teszi a Németország és Franciaország közötti háborút, de gyakorlatilag kivitelezhetetlenné is.” Ez vezetett az Európai Acél- és Szénközösség megalapításához, ami alapja lett az európai integrációnak, az 1993-tól működő Európai Uniónak. A kormányfők 1985-ös milánói találkozójukon határoztak az Európa napról, ami a békeprogramot, a szociális és gazdasági fejlődést, illetve szolidaritást is szimbolizálja.
 
ÖKK
 

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár