MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón
2022.06.01. 09:31

Június 3-a és 5-e között rendezik meg a 18. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélyparkban. A nívós esemény központi témái a klímaváltozás és a biológiai sokféleség lesznek. A szakmai programok mellett kerti kiegészítők, növények, kézműves termékek vásárával, botanikai sétával és családi programokkal várják a közönséget. Az EU elnökséget betöltő Franciaország, valamint Csehország és Monaco lesznek a díszvendégei a 18. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napoknak hétvégén a Károlyi Kastélyparkban. A június 3-i, pénteki nyitónap első részében 10 és 14 óra között a szakma képviselőit várják, majd pénteken 14 és 19 óra között, illetve június 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap 9 és 19 óra között tart nyitva a rendezvény a nagyközönség számára.
 

A szakmai előadások kiemelt témája a biológiai sokféleség védelme lesz, valamint a klímaváltozás leküzdése a tájépítészet és a kertészet területén. A fesztivál fókuszpontjában idén az európai és magyar kertörökség áll, így az újonnan létrehozott Magyar Kertörökség Alapítvány elnöke, Dr. Herczeg Ágnes is részt vesz a rendezvényen.
 

A szakmai programok mellett kerti kiegészítők, növények, kézműves termékek vására várja a látogatókat, valamint a korábbinál nagyobb számban, különböző témákban lesznek botanikai séták, a gyermekprogramok pedig a környezettudatosságra nevelés jegyében zajlanak. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar pénteken és szombaton 17 órakor ad koncertet a kastélyparkban.

A részletes program megtekinthető a Károlyi József Alapítvány honlapján.

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: karolyikastely.accenthotels.com, karolyi.org.hu)

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP