MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Fejér megye fontos szerepet kap az idei Tour de Hongrie során
2019.03.13. 09:36

Egy rövid 4 km-es siófoki prológot követően Fejér megyéből indul, majd Fejér megyében is zárul Magyarország legfontosabb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie. Június 12-én, szerdán, a verseny első szakaszán Velencéről rajtol a kerékpárosok mezőnye, a tó megkerülése után Pázmánd felé folytatják útjukat, Lovasberénynél nagy kanyart vesznek, Alcsútdoboz, Felcsút következik, majd Bicske érintése után hagyják el megyénket, hogy Esztergomban zárják az első etapot. Ezt követően a Balassagyarmat és Miskolc közötti táv vár a versenyzőkre. Majd két félszakaszt rendeznek: Kazincbarcikáról Tiszafüredre, majd onnan Hajdúszoboszlóra teker a mezőny, mielőtt sor kerül a királyetapra, amely Karcagról indulva a Kékestetőn ér véget. A vasárnapi záró szakasz Kecskeméten indul, a dunaföldvári hídon kerekeznek át a versenyzők a Dunán, hogy Előszállásnál Fejér megyébe érjenek, majd Alap, Sárbogárd érintésével a megyeszékhelyre gurulnak: Székesfehérváron négy kör megtétele után lesz a végső befutó június 16-án, vasárnap.
 
Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elmondta, két magyar csapat, a nemzeti válogatott mellett a Pannon Cycling Team lesz ott a Tour de Hongrie 140 fős mezőnyében. Kitért rá, hogy az M4 Sport napi két órában élőben közvetít, valamint minden este egyórás összefoglaló lesz látható az Eurosporton, amely az utolsó két napon élőben adja a versenyt. Hangsúlyozta, a Tour de France-ot rendező Amaury Sport Organisationnel (ASO) és az Eurosporttal kötött hároméves megállapodás értelmében 2021-ig biztosan világszerte követhetik majd a nézők a magyar körversenyt.
 
"Amikor történelmi időket élünk, néha nem is vesszük észre, hogy azok közepén vagyunk. Most a hazai kerékpársportban korszakváltás közepén vagyunk" - fogalmazott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Felidézte, 2014-ben alakult meg az egységes Magyar Kerékpáros Szövetség, majd a következő esztendőben újjáindult a magyar körverseny, amely a tavalyi évre már első kategóriás, minden korábbinál erősebb mezőnyt felvonultató viadallá nőtte ki magát.

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár