MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Fejér Megyei Építőipari Nívódíj 2012

 
Fejér Megyei Építőipari Nívódíj 2012
 
Az ARÉV Baráti kör kezdeményezésére és a csatlakozó szervezetek egyetértésével jött létre 2006-ban Székesfehérvár Megyei Jogú Város 268/2006. (IX. 14.) sz. rendeletével az Építőipari Nívódíj. Az említett rendelet 2011. december 31-én hatályát vesztette.
A folytonosság fenntartása és a hatókör kiterjesztése érdekében az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara úgy határozott, hogy új díjat alapít FEJÉR MEGYEI ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ néven.
 
A Nívódíj azon alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, és az azóta eltelt időben az üzemelés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítására adományozható Nívódíj. A DÍJ odaítélésében nem lehet meghatározó az építmény jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor meghatározó az építmény üzemeltetésének gazdaságossága, karbantartottsága.
 
A DÍJ azon épületeknek adható, melyekre a szakma és a lakosság, vagy annak valamely civilszervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező vagy a tulajdonos is. A javaslatokat az alapító szervezetek címén  lehet tenni személyesen, faxon, levélben vagy e-mail útján:
Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara   fmkik@fmkik.hu
 (8000 Székesfehérvár Hosszúsétatér 4. porta, fax: 22/510-312)
 
Fejér Megyei Építészek Kamarája                fejer@mek.hu
 (8000 Székesfehérvár, Várkörút 23. fsz. 3. iroda, fax: 22/385-317)
 
Fejér Megyei Mérnöki Kamara                     nivodij@fmmk.hu
 (8000 Székesfehérvár, Távírda u. 2/a. II. e. 10. iroda, fax: 22/506-263)
 
Az ajánlás tartalmazza a javasolt építmény megnevezését, pontos címét. Hasznos kiegészítésként a tervező és a kivitelező adatait is célszerű megadni, esetleg fényképeket is mellékelni.
A DÍJ odaítéléséről az Alapítók által felkért zsűri határoz szigorúan szakmai szempontok alapján. A zsűribe az alapító szervezetek 2-2 szakembert delegálnak. Évenként három díj adományozható.
 
Beérkezési, jelölési határidő: 2012. április 16. (hétfő) 16 óra.
A díj átadás: 2012. június 2-án (szombat) az Építők Napja ünnepség keretében.
Emlékeztetőül az eddig díjazott alkotások
Régió Háza (Technika Háza), Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, Széles-szalag Hengermű épülete (Alcoa Köfém), Gugásvölgy u. 5. sz. alatti lakóépület, Református templom (Budai u.9), Szent Donát kápolna, Táncház, ARÉV Sportcsarnok, Kossuth u. 9-11. társasház, Evangélikus Közösségi Ház, Órajáték, a Szabadművelődés Háza, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola épületegyüttese, valamint a COOPTIM hegesztés technikai üzlet.
                                                                
 Építőipari Nívódíj Bíráló Bizottság

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP