MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

FEJÉR TERMÉK 2020 – elismerés a „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében
2020.05.05. 14:25

Fejér Megyében előállított kézműves termékek és minőségi alapanyagból készített élelmiszerek körében hirdetett meg pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat. A helyi temékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés – nyilatkozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.A „Fejér Termék” elismerésre azok tarthatnak igényt, akik igazoltan Fejér megye közigazgatási területén termelt, vagy gyűjtött alapanyagokból készült terméket állítanak elő.
 
Az elismerést pályázati úton lehet elnyerni, melyet a Fejér Megyei Önkormányzat szakmai tagokból álló bizottsága minden évben egyszer ítél oda. A pályázatot adott naptári évben folyamatosan lehet benyújtani feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban. Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. Ezt a pályázatban ismertetni szükséges. További kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el.
 
Az első alkalommal meghírdetett felhívásra beérkező 21 pályázó 25 termékéből a Fejér Termék Bizottság – nagyon nehéz döntést követően - választotta ki, hogy ki nyeri el feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriában a Fejér Termék 2020 elismerést. A tervek szerint az év első Megyekorzóján került volna kihirdetésre az eredmény, melyet már mindannyian nagyon vártunk, de a járványügyi helyzet megakadályozta az április végi rendezvény megtartását.
 
Most különösen fontos, hogy a helyben előállított élelmiszerek és kézműves termékek eljussanak a vásárlókhoz, megismerkedhessenek azok finomságaival, szépségeivel. A Fejér Megyei Önkormányzat és a Megyekorzó facebook oldalán a következő napokban bemutatjuk a Fejér Termék 2020 pályázatait készítőikkel együtt, s természetesen az elérhetőségeiket is.
 
Tartsanak velünk a Fejér megyei termékek közötti kalandozásban!
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP