MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Fejlesztési és működési támogatás Iváncsának
2022.10.13. 13:30

A Fejér Megyei Közgyűlés a Fejér Megyei Önkormányzat által nyújtott támogatásokról szóló rendelete alapján 414.473.213 Forint támogatást nyújt Iváncsa Önkormányzatának, amelynek forrását a különleges gazdasági övezetből befolyt bevételek képezik. A megállapodást Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere írta alá szerdán. A Fejér megyei Közgyűlés összesen 414.473.213 Forint támogatást nyújt Iváncsa Önkormányzatának. Ebből mintegy 75 millió forint működési célú támogatás, melyet egyebek mellett háziorvosi ügyeleti ellátásra, család- és nővédelmi egészségügyi gondozásra, óvodai és bölcsődei nevelésre és ellátásra, valamint gyermekétkeztetésre, illetve család- és gyermekjóléti szolgáltatásokra fordít a település.

A többi, mintegy 340 millió forintot fejlesztésekre fordítja Iváncsa: megvalósul egyebek mellett az Arany János utcai csapadékelvezető árok rekonstrukciója, megújul a járda a Kandó és a Mátyás király utcákban, de felújítják a Faluház és az Óvoda közötti konyhát, az iskola étkezőjét és konyháját, valamint térköves parkoló kialakításával és kerítés építésével méltó körülményeket alakítanak ki a katolikus temetőnél.


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a megállapodás aláírása előtt elmondta, a támogatás forrását a különleges gazdasági övezetből befolyt bevételek képezik, hiszen a megyei önkormányzat célja mindig is az volt, hogy a különleges gazdasági övezet településein keletkezett bevételeket a települések lakosai kapják vissza.

Olyan fejlesztések valósulnak meg ebből a támogatásból, melyek az iváncsaiak javát szolgálják – tette hozzá Molnár Tibor polgármester, aki köszönetét fejezte ki a támogatásért. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP