Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Felavatták a korszerűsített egészségházat Bodajkon
2018.12.06. 10:09

Bodajk önkormányzata csak a hat TOP-pályázat révén több mint 500 millió forintot nyert. Az egészségház helyreállítására, illetve homlokzatának szigetelésére, a nyílászárók cseréjére 20 milliót, melyhez négymillió forint önerő járult. Az energetikai korszerűsítéssel csökkennek a fenntartás költségei is – mondta el Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök avatóbeszédében. 2004-ben adták át a bodajki egészségház épületét, s máris repedezni kezdtek a falai. A problémát az épületben dolgozók jelezték az önkormányzat felé. Ezt Wurczinger Lóránt polgármester mondta el a most helyreállított, felújított létesítmény keddi, ünnepélyes átadása alkalmával. A statikus aztán megállapította, hogy hibás, nem megfelelő a tetőszerkezet, ez okozza a gondot. A móri járásban a TOP-pályázatok kiírását konzultáció előzte meg, ezért a problémával megkeresték Törő Gábor ország­gyűlési képviselőt – folytatta a település elöljárója.
 
A 3M eredetileg egy informatikai cég neve, de náluk új értelmet nyert. Az elmúlt hetekben átadott önkormányzati beruházásokat jelöli. A felújított városházát ugyanis Mária-napkor, az új sportparkot Mártonkor avatták, az egészségházat pedig nem sokkal Mikulás előtt adják át – fogalmazott beszédében Wurczinger Lóránt
Ezután az egészségház előtt felállított mikrofonhoz Törő Gábor lépett. – Olcsó húsnak híg a leve – kezdte az ország­gyűlési képviselő a beszédét. Majd arról szólt, hogy a helyreállítás során pótlólag kellett beépíteni egy acélgerendát a padlástérben annak érdekében, hogy ne csak a falak hordozzák a tető súlyát. Elmúlnak azok az idők, amikor az emberek azt beszélték a boltban, hogy jobb egy városias falu, mint egy falusias város. Bodajk a mostani fejlesztések révén tényleg városias várossá válik – húzta alá a honatya.
 
Az ünnepség harmadik szónoka, Dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy korábban felülről határozták meg a pályázatok kiírását, és meg sem próbálták azokat a valós igényekhez igazítani. Ráadásul a 2010-es kormányváltás előtt az ezeréves múltra visszatekintő megyéket is meg akarták szüntetni. Ez a helyzet azonban megváltozott: a megyék területfejlesztési feladatokat kaptak, melyhez forrást is társítottak. A TOP-pályázatokat pedig, melyek elbírásában meghatározó szerep jutott a megyei közgyűlésnek, úgy írták ki, hogy előtte alaposan feltérképezték, mi az, amire valóban szükség van adott településen.
 Bodajk önkormányzata csak a hat TOP-pályázat révén több mint 500 millió forintot nyert. Az egészségház helyreállítására, illetve homlokzatának szigetelésére, a nyílászárók cseréjére 20 milliót, melyhez négymillió forint önerő járult. Az energetikai korszerűsítéssel csökkennek a fenntartás költségei is – mondta el Molnár Krisztián. Az egészségháznak helyet adó épület csak részben van az önkormányzat tulajdonában. A felújítás ezért nem terjed ki az egész ingatlanra – hangzott el az átadáson.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár