MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Fókuszban a téli felkészülés - ülésezett a Fejér Megyei Védelmi Bizottság
2021.10.27. 13:15

A Megyeháza Dísztermében tartott ülést a Fejér Megyei Védelmi Bizottság szerdán délelőtt. A bizottság tagjai előtt összesen kilenc napirendi pont szerepelt. Az ülésen tájékoztató hangzott el a téli rendkívüli időjárási helyzetre való felkészülés aktuális feladatairól és a téli útüzemeltetésre való felkészülésről is. 
Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójának elnökletével és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének részvételével tartotta őszi ülését a Megyeháza Dísztermében a Fejér Megyei Védelmi Bizottság. 
 

A bizottság őszi ülésének egyik fontos napirendi pontja volt a téli rendkívüli időjárási helyzetre való felkészülés aktuális feladatairól és a téli útüzemeltetésre való felkészülésről szóló tájékoztató.


Mint azt Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a napirendi pont tárgyalásakor elmondta, 1305 kilométer az általuk kezelt utak hossza a megyében. Gépparkjuk állományában 66 gép van, melyet 12 bérelt eszközzel egészítenek ki. Az előző években 6-7 ezer tonna sót használtak fel telente – jelenleg meghaladja a 8 ezer tonnát a készletük – tette hozzá Molnár István, aki azt is elmondta: munkájukat segítik az útmeteorológiai állomások is, melyekből jelenleg 23 darab van a megyében. 


Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a napirendi pont kapcsán arról beszélt, hogy az elmúlt évek jól bevált gyakorlata alapján már októberben megkezdték a téli időszakra való felkészülési folyamatot. Felkészültek a személyi állomány megerősítésére, felvették a kapcsolatot a civil- és karitatív szervezetekkel, valamint a közszolgáltatókkal, ezen kívül megkezdődött a melegedőhelyek és az esetleges ideiglenes elhelyezést biztosító helyek, illetve a technikai eszközök felülvizsgálata is. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP