MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

 

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Folytatódik az építkezés Etyeken
2021.03.18. 08:46

Újabb építkezés indult a minap az Öreghegyen, 179 milliós értékben.Buszforduló, parkoló és vízhálózat épül ki az etyeki szőlőskerteknél. Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Zólyomi Tamás polgármester a kivitelezőkkel együtt szerdán tartottak bejárást az Öreghegyi-dűlőn, Etyeken. 
A Pannónia Szíve Program a pandémia idején is folytatódik, az előzetes ütemterv szerint – mondta Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos a szabadban tartott tájékoztatón. Az Etyek körüli szőlődombok, pincesorok a hazai turizmus kedvelt célpontjai évek óta, s a végrehajtott fejlesztések még népszerűbbé teszik az archaikusságával és ódonságával oly vonzó területet. Ezúttal autóbusz-fordulót és -parkolót építenek az öreghegyi út elejére, megkezdődtek a munkálatok. A koronavírus-járvány következtében lecsökkent az idegenforgalom, a hazai turizmus azonban felértékelődött, itt pedig a szabadtéri látogathatóság nem veszélyezteti a biztonságot sem, tette hozzá Tessely Zoltán. 
 
A 179 milliós nemzeti forrásból mintegy 30-40 millió forint közötti összeget fordítanak az Öreghegyen két dűlőben, 230 méter hosszan a vezetékes vízhálózat kiépítésére, szólt a régen várt fejlesztésről Zólyomi Tamás etyeki polgármester. A közelben található vízmű eddig nem tette lehetővé a magasabb ponton fekvő öreghegyi vízellátást, most egy nyomásfokozó szivattyútelep kiegészítésével ez lehetővé válik. Két közkifolyó és vízkivételi lehetőség is megvalósul az építkezéssel. A Magyarkútról szállították fel a vizet az itteni présházakhoz a korábbi évszázadokban csakúgy, mint mostanság – permetezéshez, hordómosáshoz, a mindenkori szükségletekhez. Kisebb szőlészetek találhatók a nagy ültetvényekhez képest e hangulatos, romantikus környezetben, sok az ódon pince, de tájba illő, mértékletes új építkezések is emelik a hely minőségét.
 
Dr. Molnár Krisztián,a Fejér megyei közgyűlés elnöke a beruházás indulásának bejelentésén összefoglalta az eddig történt etyeki fejlesztéseket. Elmondta, a Pannónia Szíve Program egyik zászlóshajójának számító Etyek országos hírnévre tett szert sokak erőfeszítésének, s a kormányzati akaratnak köszönhetően.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP