MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Fontos kérdésekben döntött a Fejér Megyei Közgyűlés szeptember végi ülésén
2022.09.29. 18:14

Rendes ülést tartott szeptember 29-én a Fejér Megyei Közgyűlés. Több jelentős kérdésben is döntöttek a képviselők. Egyebek mellett egyhangúan támogatta a testület Fejér megye új rendőr-főkapitánya, Szabó Vendel kinevezését, valamint a közgyűlés fontos napirendi pontja volt a Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezettel kapcsolatos tájékoztató.
Dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány is jelen volt az első napirendi pont tárgyalásán, melyen véleményezte a testület Fejér megye új rendőrfőkapitányának, Szabó Vendel rendőr ezredesnek a kinevezését, amit egyhangúan támogattak a képviselők. 


Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a maga és a közgyűlés, valamint a megyei önkormányzati hivatal nevében is gratulált főkapitány úrnak az új megbízatásához, egyben feladatai ellátáshoz sok sikert, erőt és jó egészséget kívánt. „Ennek megfelelően Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok úr, megyei rendőr-főkapitány úr és egykori helyettese, Vörös Ferenc rendőr ezredes úr vonatkozásában – aki most már szintén rendőr-főkapitányi feladatokat kapott – megköszöntük a munkájukat, hiszen úgy ítéltük meg, hogy emberileg és szakmailag is példás tevékenységet folytattak a megye lakossága, közbiztonsága érdekében” – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.


A szeptember végi közgyűlés egy másik fontos napirendi pontja volt a Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezettel kapcsolatos tájékoztató. A téma korábban nagy politikai nyilvánosságot kapott, hiszen Dunaújváros Megyei Jogú Város, valamint annak korábbi ellenzéki országgyűlési képviselője, Kálló Gergely részéről komoly támadás – politikai és jogi értelemben egyaránt - érte a megyei önkormányzatot. Mint azt Dr. Molnár Krisztián elmondta, ami a politikai támadásokat illeti, annak idején ellenzéki oldalról az hangzott el, hogy a térség lakossága az április 3-i választásokon véleményt mond majd a témával kapcsolatban. A döntés április 3-án megszületett: a térség lakói úgy döntöttek, új országgyűlési képviselőt szeretnének Dr. Mészáros Lajos személyében, és ezzel egyben azt a véleményüket is kinyilvánították, hogy a különleges gazdasági övezetre szükség van – tette hozzá a közgyűlés elnöke.
„Ettől függetlenül jogi keresetet indítottak ellenünk és Rácalmás ellen, az érintett települések ellen. Én akkor a közgyűlésben úgy fogalmaztam jogászként, hogy mindenféle jogi alapot nélkülöz a követelés. Jogi és morális alapot is, hiszen Dunaújváros miért mondja azt, hogy a dunaújvárosi emberek pénzét vesszük el, amikor is Rácalmáson és Iváncsán keletkeznek azok az adóbevételek, amelyekre ők kvázi igényt tartanak? Időközben nyár végén mind Rácalmás vonatkozásában, mind a megyei önkormányzat vonatkozásában megszülettek a bírósági ítéletek, amelyek azt mondták ki mindkét esetben, hogy mindenféle jogi alapot nélkülöz Dunaújváros Megyei Jogú Város követelése. Megjegyzem, mindezzel több millió forintos perköltséggel terhelve a dunaújvárosi embereket és a Dunaújváros városának önkormányzatát” - emelte ki Dr. Molnár Krisztián.


A jogi sikeren túl még fontosabb a témával kapcsolatban a megyei önkormányzat számára az, hogy a dunaújvárosi kommunikációval ellentétben a megyei önkormányzat a térség lakóit szeretné segíteni – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián. Ennek megfelelően a szeptember végi közgyűlésen mintegy 1, 9 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg Kulcs, Adony, Rácalmás és Iváncsa vonatkozásában az ott élőknek. Olyan fontos feladatokat tudnak ebből az összegből megvalósítani, mint például új szociális szolgáltató épület kialakítása, vagy éppen az adonyi rendőrőrs felújítása – emelte ki a megyei közgyűlés elnöke. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP