Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Gazdag pályázati anyag érkezett
2015.05.26. 08:37

Hetven alkotással neveztek a Fejér Megyei Értéktár Bizottság, Fejér Megye Önkormányzata, a Művészetek Háza és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága által meghirdetett "Fejér Megye Nép- és Iparművésze 2015" című pályázatra.A pályázat célja volt, hogy Fejér megye nép- és iparművészeti kézműves termékeit és értékeit központba állítsuk, hogy a Megyei Értéktár számos új értékkel bővüljön. A Fejér megyében meghirdetett pályázat pályamunkáit szakmai zsűri minősítette május 6-án.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az iparművészeti alkotások zsűrizését a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletétől Istenes Péterné textilművész, Demjén Imre formatervező és Bedi Kata művészeti tanácsadó végezte. A népi iparművészeti alkotások minősítésére felkértük Szabó Zoltán néprajzkutatót, Nagy Mari nemezművest, a népművészet mesterét, Bárány Mara csuhéfonó, népi iparművészt, Hedikfalvi Andrea fazekas oktatót, Bércziné Szendrő Csilla tojásírót, a népművészet mesterét, Szenczi Jánosné szövő népi iparművészt, a Fejér Megye Népművésze 2014 cím díjazottját.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A szakmai zsűri értékelése a beadott tárgyakról: A zsűrinek bemutatott népművészeti és iparművészeti alkotások szép, gazdag anyagot jelentenek, ez Fejér megye értékeinek sokféleségét mutatja. Mivel az alkotások különféle technikával készültek, más-más jellegűek, ez nehezítette a döntést. A zsűri az értékelésnél a technikai kivitelezésen túl az alkotók helyi motívumhasználatát, az egyediség megnyilvánulását értékelte leginkább. Ezen szempontok szem előtt tartásával az alkotások többségét kiállításra, illetve az értéktárba való felvételét jó szívvel javasolhatta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A zsűri által elfogadott pályamunkák díjazásban részesülnek, és bemutatjuk őket a Megyenapon, a Nép- és iparművészeti kiállításon. Ezen a neves megyei rendezvényen ismertetjük a díjazottakat is.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár