Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Gyereknapi forgataggal és velencei-tavi aktivitásokkal zárul a Mozaik Múzeumtúra tavaszi iskolai edukációs programsorozata
2017.05.23. 08:08

A Mozaik Múzeumtúra idén először megrendezett, rendhagyó múzeumpedagógiai edukációs sorozatának nyolcadik iskolai helyszíne az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnázium lesz május 26-án, a nagyszabású sorozatot pedig a PlayKID - Minimax Gyereknapon való részvétel koronázza meg május 27-28-án a Millenáris Parkban.A múzeumba járás népszerűsítése céljából a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programsorozata „házhoz viszi” a 2017-es év jeles évfordulóihoz - Arany János-, Kodály Zoltán-, Reformáció 500-, Szent László-emlékév, az 1867-es kiegyezés évfordulója - kapcsolódó aktivitásokat. Tavasszal már hét általános iskola, hozzávetőlegesen 3000 diákja részesülhetett felpezsdítő és izgalmas élményben, most – utolsó állomásként – az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumon a sor. Május 26-án többek között olyan izgalmas foglalkozások várják majd a cherneles diákokat, mint Balatoni József ’Jocó bácsi’ Arany János-kocsmakvíze, a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény lebilincselő bemutatója, a Da Vinci Learning TV csatorna ismeretterjesztő videói, feladatai, élő szoborképek és improvizatív történelmi játék a Veled Kerek tábor csapatával, a Magyar Földrajzi Múzeum Magyar utazók, földrajzi felfedezők című interaktív foglalkozása, vagy a pákozdi Katonai Emlékpark és Nemzeti Emlékhely alaki kiképzése, ahol a gyerekek korhű ruhába öltözve megtanulják a vezényszavakat és a fegyver helyes tartását, illetve érdekességeket az akkori katonák életéről.
 
Ugyancsak május 26-án, a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Veszprémbe érkezik! A királynék városában egész nap sokszínű programokkal várják az érdeklődőket a helyi múzeumok: lesznek rendhagyó tárlatvezetések az emlékévek kapcsán, várostörténeti séta, és Szűcsinger piknikkoncert is, a családokat pedig egész délután népi játék udvarral, s művészeti foglalkozásokkal várják a résztvevő intézmények.
 
Ezután az iskolák falaitól búcsúzik, de a gyerekekhez továbbra is közel marad a Mozaik Múzeumtúra: május utolsó hétvégéjén a PlayKID - Minimax Gyereknap keretében találkozhat a fiatalság a múzeumok lenyűgöző gazdagságával és izgalmas titkaival. A Mozaik Múzeumtúra standja a Millenárison 2 napon keresztül több játékos foglalkozással várja az érdeklődőket, legyen szó múzeumpedagógiai, drámapedagógiai vagy éppen élmény alapú fejlesztésről. Ott lesz többek között a Pákozd Katonai Emlékpark, akik jóvoltából szivacsszuronnyal ellátott fafegyverrel a kezükben „indulhatnak csatába” a gyerekek, illetve a magyar huszárság történetével kapcsolatos játékos feladatokban vehetnek részt. A Leskowsky Hangszergyűjtemény egy különleges kalandozásra invitálja a kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy a hangszerek világán keresztül megismerkedhessenek más népek kultúrájával, a hangok fizikájával és természetesen a magyar népzene érdekesebb hangkeltő eszközeivel egyaránt.
A RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum standján bekukkanthatunk egy vadászrepülő belsejébe a VR szemüvegen keresztül és kitölthetjük a RepTár kvízt, amivel családi belépőt nyerhetünk a Közép-Európában egyedülálló Repülőmúzeumba!
A gyerekek forgathatják majd a szerencsekereket is vagány Múzeumtúra-nyereményekért, és fotózkodhatnak a „Pilvax kávéházban”, valamint jelmezes időutazáson is részt vehetnek a Veled Kerek csapatával.
 
Május 27. - Szombat: 9:00-19:00
Május 28. - Vasárnap: 9:00- 18:00
Helyszín: Millenáris, D csarnok (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)
Részletes program, információ és jegyvásárlás: www.playkid.hu
 
A Mozaik Múzeumtúra rendhagyó iskolai sorozata hagyományteremtő szándékkal valósult meg: a szervezők és a programot lebonyolító Felelős Szülők Iskolája reményei szerint a következő tanévben még nagyobb sikerrel újra osztálytermekben vendégeskedhetnek majd hazánk kulturális kincsei, az értékekben gazdag múzeumaink és az izgalmas foglalkozások.
 
A Mozaik Múzeumtúra program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár