MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Hagyomány-Érték- Minőség: Megyenap 2020. Etyek
2020.09.16. 08:40

A Fejér Megyei Önkormányzat éves nagyrendezvényének a Megyenapnak idén, 2020. szeptember 18-án Etyek lesz a házigazdája a járványhelyzethez igazodó szabályok szigorú betartásával. Így 9.00 órai kezdettel zártkörű díszközgyűlésen adják át a megyei kitüntető címek és díjakat. Akik a járványhelyzet miatt nem vehetnek részt személyesen az ünnepségen, azoknak a Fejér Megyei Önkormányzat most az online térben biztosít lehetőséget a bekapcsolódásra. Az élő közvetítés a Megyenap 2020. Etyek díszközgyűlés linkre kattintva elérhető. - tájékoztatott keddi sajtótájékoztatóján Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.  
A Megyenap kapcsán a keddi sajtótájékoztatón Dr. Molnár Krisztián hangsúlyozta, hogy ez a program a járványhelyzet okán a tervezettnél és megszokottnál kicsit visszafogottabb, szűkebb körű lesz, ennek ellenére mindazon elemeket tartalmazza, amelyek méltán emelték a népszerű, keresett események közé.
 
- Sajnos a vírushelyzet miatt egy rendkívüli lebonyolítású Megyenap lesz az idei. Az óvintézkedések, a kötelező maszkviselésen, testhőmérséklet mérésen, fertőtlenítésen túl egy, a megszokotthoz viszonyítottan sokkal kisebb vendégkörrel tudunk most Megyenapot, díszközgyűlést tartani. A most kényszerből távol maradó polgármesterek, és minden más érdeklődő élő internetes közvetítésünk által követhetik nyomon a közgyűlés és a kitüntetések, díjátadások menetét. Az eseménysorozat programjai a tartalmi elemeket tekintve nem változnak. Ez az a nap, amikor lehetőségünk van arra, hogy a megyénkért legtöbbet dolgozók, szellemi, fizikai, egészségügyi tevékenységet végzők és sportolók elismerésben részesülhetnek. - emelte ki tájékoztatójában a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
 
Dr. Molnár Krisztián hozzátette, hogy a szabadtéri események, így a Megyekorzó és Fejér Termék Vásár, a Megyei Értéktár Piknik a kiegészítő programokkal együtt ugyancsak a hatályos járványügyi előírások betartása mellett várja majd az érdeklődőket, majd szólt arról is, miért éppen Etyek lesz idén a házigazda település.
 
 
- Minden évben igyekszünk ezt a kiemelt eseményt a megye egy olyan pontjára vinni, ahol példás fejlődést tapasztalnak, s ahol rátermett, a település fejlődését szem előtt tartó és azért mindent elkövető vezetés regnál, amely jó példával szolgál a megye többi települése számára. Etyek - túl azon, hogy ezen kritériumoknak megfelel - a Pannónia Szíve térség zászlóshajója. Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos úr vezetésével évekkel ezelőtt elindítottunk egy fejlesztési programot, amelynek keretében eddig három lépésben csak Etyekre több, mint 2 milliárd forint érkezett. Ebből megújult az Újhegy, a Kecskegödör, a Körpincék, az Öreghegy, a település központja, új utcabútorok kerültek kihelyezésre, több települést összekötő kerékpárút épült, az Újhegyen a helyi igények figyelembe vételével az Alsó út szilárd burkolatot kapott,Látogatóközpontot építettünk, immáron Zólyomi Tamással.- mondta Dr. Molnár Krisztián.
Etyek polgármestere megköszönte a lehetőséget a megyei közgyűlés elnökének, hogy az esemény házigazdái lehetnek. Mint mondta, komoly megtiszteltetés és lehetőség ez neki és településének. Zólyomi Tamás külön köszönetét fejezte ki továbbá a Pannónia Szíve program miniszterelnöki biztosának, Tessely Zoltánnak, akivel évek óta közösen tervezgetnek és építenek Etyeken. Ezt az építkezést folytatnák a következő időszakban is.

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP