MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Halünnep és kápolnaszentelés Rétimajorban
2021.07.12. 11:21

Kápolnaszentelést magában foglaló Szent Péter-­napi búcsút tartottak szombaton Rétimajorban, ahol az aktív kikapcsolódás, a halászati kultúra és a haltenyésztés jól megfér egymással. Rétimajor Halország néven vált ismertté – fogalmazott a búcsún részt vevő Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
– Egyrészt egy olyan központ, amely az aktív turizmus és a természetszerető emberek közösségi színtere. Másrészt mezőgazdasági szempontból is jelentős.
 
Az ország minden pontjára kiváló minőségű magyar hal jut el innen, emellett egyéb mezőgazdasági kultúra is megtalálható itt.
 
Évről évre olyan fejlesztések történnek, amelyek még inkább hívogatóvá teszik ezt a környezetet – tette hozzá.
 
A megyei közgyűlés elnöke kiemelte, támogatják azt is, hogy a kis- és közepes vállalkozások, a helyi termelők piachoz jussanak. Akár a szó szoros értelmében. A búcsún is jelen voltak sokan a Fejér Termék Program résztvevői közül.
 
A folyton készülő hal­ételek illatában a standokon egyebek mellett fajátékokat, kerámiákat, furulyákat, méztermékeket, sajtokat vásárolhattak a vendégek.
 
Tóth Tamás esperes szentelte fel a kápolnát,
tőle balra Molnár Krisztián és Lévai Ferenc áll.
 
Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója kicsit beszélt a pandémiáról is. Elmondta, megkímélte őket a vírus. Bár ők is megsínylették azt, hogy mintegy hat hónapig nem tudtak vendéget fogadni, megállt a turizmus.
 
– Mi ezt tudtuk kezelni, hiszen munka van bőven. S ha a pincér éppen nem felszolgált, akkor jött ki a szőlőbe, és a bor készítésében segédkezett – mondta. – Ami most nagyon fontos nekünk, hogy megnyertünk egy uniós pályázatot, amely során partnereinkkel közösen egy harcsás projektet csinálunk – mondta.
 
Egy hibridet állítanak elő európai harcsából. Mint azt a vezérigazgató kifejtette, a lényeg az, hogy olyan harcsát neveljenek az európai harcsából, amely csodálatos ízű és ipari módon tenyészthető úgy, hogy az eljárás mindenki számára biztonságosan használható, átvehető legyen.
 
Az Aranyponty Halászati Múzeum mellett a közelmúltban épült föl a Szent Péter-­kápolna. Tóth Tamás esperes szentelte fel. A szabadtéri kápolna immár esküvők, keresztelők helyszíne is lehet.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP