MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Harmadszor ülésezett a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum a Megyeházán
2019.04.25. 16:47

A „Fejér megyei felzárkózás-politikai együttműködés fejlesztése” című EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt harmadik ülését hívták össze csütörtök délután a Megyeháza Címertermében. A mintegy 65 millió forintos projektet a Széchenyi 2020 program keretében a Fejér Megyei Önkormányzat valósítja meg a 2018-2020-as időszakban. 
A „Fejér megyei felzárkózás-politikai együttműködés fejlesztése” című EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt keretében rendezett harmadik fórum ülés résztvevőit a Fejér Megyei Felzárkózási Fórum elnöke képviseletében Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. A nyitó beszéd után a Fórum első napirendi pontjaként a jelenlévők beszámolót hallgathattak meg a projektben eddig elért eredményekről, a Fórum és a munkacsoport éves munkájáról.
 
A „Fejér megyei felzárkózás-politikai együttműködés fejlesztése” című projekt keretében kiadásra került a Jó gyakorlatok és módszertanok kiadvány, melyet Kézdy Zsófia a Magyar Városkutató Intézet Kft. képviselője mutatott be.
 
A felzárkózási együttműködésekről, a szolgáltatási út térkép és megyei esélyteremtő paktum kapcsolatáról, összefüggéseiről, valamint azok egymásra épüléséről különböző aspektusokból Márton Zoltán, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Helyi Esélyegyenlőségi Programok Osztály osztályvezetője és Szabó-Fazekas Ildikó felzárkózási referens asszony az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság Felzárkózási Fejlesztések Főosztályáról tartott előadást.
 
Az ülés további, fő részében az idősek helyzetével foglalkozó szervezetek képviseletében az „Életet az éveknek” Fejér Megyei Szövetsége mutatkozott be. Greskó Gáborné elnök asszony bemutatta szövetségük tevékenységét, megemlítve a megyében már megvalósult, működő jó gyakorlatokat is.
 
Egy társadalom fejlettségének alapvető fokmérője, hogy miként viszonyul az ezüstkorúakhoz, mennyiben veszi figyelembe döntései során érdekeiket, szempontjaikat. Ezen szempontok és lehetőségek felderítése céljából az előadásokat követően a fórum ülést kerekasztal beszélgetés zárta, melynek az idős emberek szolgáltatásokhoz való hozzáférése, a társadalomban elhelyezkedő szerepük, továbbá a munkaerő-piacon való részvételük volt a fő témája.
 
A projektről bővebb információt a www.fejer.hu oldalon olvashatnak.
 

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP