Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Hármas ünnepség Kápolnásnyéken – Nyék találkozó, falunap és főtér átadás volt szombaton
2017.09.25. 09:23

Tizedik alkalommal rendezték meg a Nyék Települések Találkozóját Kápolnásnyéken, ahol egyúttal átadták az új településközpontot, a díszpolgári címet, valamint megnyitották a Szent Mihály napi ünnepséget is. Kápolnásnyék új főterének avatásán a szalagot átvágta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Podhorszki István polgármester és Pogácsás Tibor államtitkár.  
 
Kápolnásnyék életének nagyon fontos állomásához érkezett szombaton – ezen a napon egy megszépült, megújított településközponttal gazdagodott a község, amely az ünnepi alkalom apropóján lehetett ismét házigazdája az idén tizedik alkalommal megrendezett Nyék Települések Találkozójának – sőt, e napon tartották a Szent Mihály napi ünnepségüket is, amely a hagyományos falunap a településen. „Az igazi feladat, sőt, kötelesség azonban ezután kezdődik, amikor a településnek funkcióval, rendezvényekkel, élettel kell megtöltenie a település központját” – e gondolatokkal nyitották meg a köszöntők sorát.
 
 
Kápolnásnyék új főterének avatásán a szalagot átvágta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Podhorszki István polgármester és Pogácsás Tibor államtitkár. Háttérben a község lakói, akik birtokba vették a megújult főteret.
Látványos ünnepi keretek között nyitották meg szombaton a X. Nyék Települések Találkozóját Kápolnásnyéken: a helyi iskola népviseletbe öltözött diákjai vonultatták fel Magyarország történelmi zászlóit, majd a Nyék települések képviselői hozták fel a színpadra lobogóikat. Eljött az ünnepségre a magyarországi Alsónyék, Felsőnyék, Hernyék és Nyékkádháza, a budapesti II. kerületben található Nyék városrész, a Szlovákiából érkező Feketenyék, Ipolynyék és Nyékvárkony, valamint a vajdasági Nyékinca. Természetesen nem maradhatott ki az ünnepségből Kápolnásnyék szülötte, Vörösmarty Mihály Szózatának elszavalása sem, melyet a hetedik osztályos Végvári Balázs erőteljes előadásában hallhattunk.Az ünnepi beszédek sorát Podhorszki István, Kápolnásnyék polgármestere nyitotta meg, köszöntve az egybegyűlteket.
Majd pedig Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője mondott köszönetet s kiemelte: a kormány az elmúlt két esztendő évvégi rendkívüli kormányzati intézkedéseinek keretein belül összesen 270 millió forint támogatást nyújtott a településközpont megújítására, valamint másfél millió forinttal támogatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán keresztül a Nyék Települések Találkozóját is.
Pogácsás Tibor önkormányzatokért felelős államtitkár pedig a mai világ mobilitására helyezte a hangsúlyt, hozzátéve: „ de utazzon bárhová is az ember, mégis csak életünkhöz tartozik az otthon, amely biztonságot ad, ahová haza térhetünk, ahová visszavágyunk.„ A kápolnásnyékiekhez szólva pedig elmondta: olyan közösségi teret kaptak most, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek az emberek, a település statisztikái pedig azt mutatják, ez egy olyan község, ahol jó élni.
 
Az ünnepségen adták át a község díszpolgári címét is, melyet ezúttal Gyallai György kapott. „Hosszú évek óta ő az, akire számíthatunk a községi rendezvények szállítási, emelési munkáiban. Pettenden a kápolna melletti park létrehozásakor ő volt, akinek segítségével a régi kastélyok maradványaiból pár darabot sikerült megmenteni. A karácsonyfák szállítását és daruzását is mindig a segítségével tudtuk megoldani. A gyermeknapi programokon ő csal örömkönnyet a magasra emelt gyerekek szemébe” – hangzott el a róla szóló laudációban. Ezt követően elismerő okleveleket adtak át a helyi közösség tagjainak.
 
feol.hu

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár