MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Hatodik alkalommal rendezték meg a Civil Véradást Székesfehérváron
2022.02.23. 19:05

Péntekig tart a VI. Civil Véradás országszerte. Az akcióhoz Székesfehérvár is csatlakozott, ahol a Fehérvári Civil Központba várták a segítő donorokat szerdán délután. A véradók között volt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka.  A VI. Civil Véradást az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve szervezik meg országszerte a február 21-e és 25-e között, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére. 
Fejér megye ismét több helyszínen, Székesfehérváron, Sárbogárdon és Móron szervezett véradásokkal csatlakozott a kezdeményezéshez ezen a héten. A fehérvári véradáson már a 14 órás kezdéskor többen álltak sorba a Fehérvári Civil Központ emeletén. 

 

Az első véradók között volt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki elmondta, a legfontosabbnak azt tartja, hogy életeket mentsünk. Nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, hiszen egyetlen véradással adott esetben három ember életét menthetjük meg. A mai véradás is azon alkalmak egyike, ahol segíthetünk, megkönnyíthetjük az együttélést és közösen leküzdhetjük az akadályokat. Az egészséges emberek támogathatják azokat, akiknek betegség vagy baleset okán szükségük van vérre. „Mindenkit arra biztatok, akik egészségileg alkalmas, hogy adjon vért és segítsen embertársain!” – hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián.


Székesfehérvár Önkormányzata részéről ugyancsak csatlakozott a kezdeményezéshez Molnár Tamás környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka. Elmondta, a mostani akció egyik legfontosabb üzenete, hogy civil összefogással jött létre, immár hatodik alkalommal. A civil szervezetek toborozták a véradókat, és ezzel nagyon sokat segítenek az Országos Vérellátó Szolgálatnak. „Aki elmegy vért adni, mindig kap értesítést arról, hogy a vérét mikor használták fel. Látjuk, hogy egyre gyorsabban jönnek meg ezek az üzenetek, azaz egyre nagyobb az igény a véradó akciókra és a véradókra!” – mondta a tanácsnok, aki azt kérte, aki csak teheti, éljen a véradás lehetőségével.

A legközelebbi Civil Véradást októberben szervezik meg.

(forrás: okkfehervar.hu)
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP