Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Helyben van a sokszínűség - A megyeszékhely is kiemelt helyszíne a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak
2018.02.01. 08:51

Immár tizenkettedik alkalommal irányul a figyelem a művelődési házakra február 2. és 4. között a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat alkalmából. Több mint ezer program között Székesfehérvár az egyik kiemelt helyszíne az eseménysorozatnak és az idei főtematika szerint – Helyben van a sokszínűség – jegyében valósulnak meg a programok.Február 2-án Budakeszi ad helyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos megnyitó eseményének az Erkel Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében. A nyitó eseményen a Budai 2-ik Honvédzászlóalj és a Veresegyházi Katonai Hagyományőrző Egyesület korhű ruhába öltözött tagjai csapnak össze, megidézve az 1848-49-es szabadságharcot. A hivatalos megnyitót követően a sokszínűség jegyében zsonglőr bemutatóval, vásári komédiásokkal, népdalkörök előadásával, kézműves foglalkozással, gasztronómiai programokkal, sőt, egy igazi repülőgép-szimulátor kipróbálási lehetőségével is is készülnek a művelődési házban.
 
Február 3-án Székesfehérváron a Fejér Megyei Művelődési Házban Balázs-napi vendégséget tartanak, ahol a Kákics zenekar gyerekműsora, Mobillal másképp fotókiállítás, farsangi játszóház, álarckészítés, és farsangi bál, filmvetítés és gasztronómia programok, jazz műsor várják az érdeklődőket. A kedvelt és jól ismert rendezvények (gyermekműsor, kézműves foglalkozás, kiállítások) mellett újfajta, a testi egészség megőrzésével, a betegségek megelőzésével kapcsolatos programokkal is készülnek, így szeretnének a saját testi-lelki egészségükért, jó közérzetükért tudatosan is tenni. Az egészségtudatos életmódról szóló előadás, az egészséges táplálkozásról szóló bemutatók, ételkóstolók a testi egészséggel kapcsolatos ismereteket, míg az önismereti, életvezetési előadások a lelki egészség védelmét célozzák. A nap végén, az oldottabb hangulatú zenés program már a relaxációt, kikapcsolódást szolgálja.
 
Hidasnémetit 1300-nál kevesebben lakják, de gazdag hagyományai vannak a település közösségi életének. A Kultúrházak éjjel-nappal keretében február 4-ére meghirdetett Falusi vasárnapnak az is a célja, hogy a nap végén a résztvevők ne csak a címben olvassák, hogy helyben van a sokszínűség, hanem felismerjék, hogy nemcsak a messzeségben, de saját környezetünkben is rátalálhatnak hasznos és értékes időtöltésre. A Művelődési Ház és Könyvtár egész nap várja a község lakóit, és nem lesz olyan zegzuga a háznak, ahol éppen ne történne valami érdekes dolog. A programokat úgy állították össze, hogy az egész család számára nyújtson kikapcsolódási lehetőséget, közösségi élményt. A Népi játszóház, a MiniManó kézműves sarok és a Kézműves piac mellett a TextilBár is várja az érdeklődőket. A Hidasnémeti gálán pedig a helyi amatőr művészeti csoportok és előadók között a település saját színjátszó csoportja is fellép. A gasztronómia terén két érdekességgel készülnek: megrendezik a pálinkamustrát, melyen a helyi párlatminták mellett a közeli település híres gönci pálinkája is bírálatra kerül, valamint az idén először meghirdetett Házias ízek versenyében a generációról generációra szálló receptek alapján készülő húsleves töltelék-változatok mérkőznek meg a legjobb töltelék kitüntető címért.
Színes programokban tehát nem lesz hiány, az országos kínálatról a www.kulturhazak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 
A Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a PReport PR partnerségével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre. A rendezvénysorozat fővédnöke Balog Zoltán. Az esemény fő médiapartnere az M5 televízió csatorna és az origo.hu.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár