MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Hét milliárd forintos fejlesztés Dunaújvárosban
2022.01.18. 13:25

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mintegy 7 milliárd forintos fejlesztést jelentett be hétfőn Dunaújvárosban, ahol Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a minisztert. A DUNACELL Dunaújvárosi Cellulózgyártó Kft. beruházásának megvalósításához a magyar Kormány 1 milliárd 735 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt. Megalakulásának 60. évfordulóját ünnepli a DUNACELL Dunaújvárosi Cellulózgyártó Kft., melynek mintegy 7 milliárd forintos fejlesztését jelentették be hétfőn délután. A cég napjaink egyik legjelentősebb rostanyagokat gyártó vállalata, egyik legfontosabb üzletáguk az élelmiszeripari rostanyagok gyártása.
 
 
Szijjártó Péter külügyminiszter az eseményen úgy fogalmazott: az elmúlt időszak bebizonyította, hogy stratégiai ágazatként kell kezelni és folyamatosan fejleszteni kell az élelmiszeripari ágazatot. A miniszter megköszönte a német cégcsoport tulajdonában álló kft-nek, hogy a világjárvány okozta nehéz helyzetben is fejlesztéssel erősítik a magyar gazdaságot. „2021-ben a magyar munkaerőnek, a magyar embereknek köszönhetően a világjárvány és a világgazdaság lassulásának árnyékában is a magyar gazdaság remekül teljesített. A magyar emberek, Magyarországon működő vállalatok és a Kormány összefogásának nyomán sikerült elérnünk azt a nagy nemzeti célunkat, hogy a gazdasági növekedés ütemét 5 és fél százalék fölé tudtuk tornászni”- emelte ki Szijjartó Péter.
 
 
Dr. Mészáros Lajos, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház igazgatója a bejelentésen elmondta: „Dunaújvárosi lokálpatriótaként rendkívüli módon örülök minden beruházásnak, amely a városban vagy környékén megvalósul. Mondhatjuk, hogy ha munka van, minden van – a hasonló fejlesztések munkát biztosítanak a helyi embereknek. A Magyar Állam a munkaalapú társadalom erősítésén dolgozik, ezért is támogatja a hasonló beruházásokat.”
 
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója kíséretében tekintette meg az üzemet. 
A vállalat 2 darab új, magas hozzáadott értékű késztermék előállítására alkalmas őrlősort telepít, továbbá kapcsolódó csomagoló üzemet, energetikai- és logisztikai infrastruktúrát fejleszt. A 2023. május 31-ig megvalósuló fejlesztés értéke 6 milliárd 942 millió forint, melyhez a magyar Kormány 1 milliárd 735 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP