Ugrás a tartalomhoz

Elkészült az adonyi hulladékkezelő

Elkészült az adonyi hulladékkezelő

Helyszíni bejáráson tekintették meg az adonyi hulladékkezelő központban megvalósított fejlesztéseket október 27-én. A bejáráson Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, dr. Cser-Palkovics András, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr

Mint azt Raisz Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára a bejáráson elmondta, azért volt fontos az adonyi hulladékkezelő telep megépítése, mert a fő cél egy élhetőbb jövő és egy versenyképesebb ország, ami elképzelhetetlen körforgásos hulladékgazdálkodás nélkül.

Dr. Cser-Palkovics András, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és egyben Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a 18,5 milliárd forint összértékű beruházás-sorozat egyik fontos állomása Adony, ahol 4,5 milliárd forintból épült meg a válogatómű. Az adonyi hulladékkezelőben 500 ezer ember szelektíven gyűjtött hulladékát fogják kezelni, vagyis ez egy regionális jelentőségű beruházás – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke hozzátette: a Társulás 5 megye területén, 143 településen látja el a hulladékkezelési feladatokat, több mint fél millió lakost érintően, ezért kiemelkedő jelentőségű ez a fejlesztés, amely környezetvédelmi szempontból is egy fontos beruházás. A megyei közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki Magyarország kormánya felé a beruházás támogatásáért.

Dr. Mészáros Lajos a térség országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy a választókerülete élen jár egy nagy környezetvédelmi fejlesztés megvalósításában, ahol majd európai színvonalú létesítményben valósul majd meg a hulladékválogatás.

(forrás: szekesfehervar.hu)