Ugrás a tartalomhoz

Új egészségcentrum Etyeken

Új egészségcentrum Etyeken

Elkészült Etyeken az Árpád-házi Szent Erzsébet Egészségház. A kivitelezés során két, egymással szemben álló, teljeskörűen akadálymentesített épület készült el, melyek közül az egyikbe a felnőtt, a másikba a gyermek egészségügyi ellátás települt.

 

 

 

Elkészült Etyeken az Árpád-házi Szent Erzsébet Egészségház, amelyet ünnepélyes keretek között adott át Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Zólyomi Tamás polgármester. 

Az összesen 704 millió forintos fejlesztéshez a település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 326 millió forint támogatást nyert, amelyet Magyarország Kormánya 378 millió forint többlettámogatással egészített ki, hogy egy teljesen új, modern, 21. századi körülményeket biztosító egészségügyi intézményt kapjanak az Etyeki Lakosok.

A kivitelezés során két, egymással szemben álló, teljeskörűen akadálymentesített épület készült el, melyek közül az egyikbe a felnőtt, a másikba a gyermek egészségügyi ellátás települt. Az új Egészségház alkalmas a prevenciós szolgáltatások teljesítésére, és itt kap helyet a védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő is. A két épület között közösségi teret alakítottak ki, ahol egy gyógynövénykert és egy kis szökőkút a helyiek és az Etyekre látogatók örömét szolgálja majd.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke az átadón köszönetet mondott Magyarország Kormányának az Egészségház megvalósításához szükséges nemzeti forrásért, valamint gratulált Etyeknek a fejlesztéshez. „Kívánom, hogy az új Egészségházba minél több kismama jöjjön várandósgondozásra, az ide érkező betegeknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!” – tette hozzá a vármegyei elnök.

A létesítményt excellenciás Spányi Antal megyéspüspök úr és nagytiszteletű Szentpály-Juhász Imre református lelkész úr áldotta meg.