MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Horváth Gyuláné

 
Horváth Gyuláné - Ékszer készítő 
 
 
Gyermekkorom óta szeretek kézműveskedni, sokféle hobbitechnikát kipróbáltam már. 2005-ben egy vásárral egybekötött kiállításon szerettem bele a gyöngyökbe. Annyi színben, formában én még gyöngyöt egy helyen nem láttam, mint ott, akkor. Az élmény hatására kezdtem keresni olyan személyeket, akiktől a gyöngyfűzés különböző technikáit, fortélyait megtanulhatom.
Fantasztikus érzés apró, néhány milliméteres kis csodákból ékszereket készíteni. Korábban nem viseltem ékszereket, az arany csillogása nem vonzott. A gyöngyökkel egy más világba csöppentem. Felfedeztem, mennyire sokoldalúan lehet egyazon ékszert viselni. Más a hatása napközben, és más alkalmi viseletként. Pedig az ékszer ugyan az, csak az időpont és a ruha változott. Fantasztikus a színekkel, formákkal játszani, miközben az alkotás örömét is átélhetem.
A modern és népi ékszerek készítését egyaránt szeretem. A népi ékszerek kapcsán rengeteg információt kapunk a különböző korok viseleteivel, az egyes népcsoportok életvitelével kapcsolatosan. Ékszereim között zsűrizett munkák is találhatók
2006 óta tagja vagyok a Magyar Gyöngy Egyesületnek. Munkáimmal több csoportos kiállításon vettem részt a Budapesten, Fejér megyében és az ország több településén.
2008-ban ékszereimet Székesfehérváron közös kiállítás alkalmával a Fejér megyében élő gyöngyfűzők alkotásaival együtt tekinthették meg az érdeklődők. 
2009-ben egyik munkámmal pályázat útján bejutottam az "Eszencia" országos kiállításra, melyre a zsűri megyei előválogatásokon amatőr képző- és iparművészek munkáiból válogatta ki a kiállítandó alkotásokat.
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár