MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Huszonöt éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara
2021.11.09. 10:57

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Fejér Megyei Mérnöki Kamara hétfőn, a Fehérvári Civil Központban. A nyolc szakcsoportot tömörítő kamara 1996. november 8-án alakult meg Fejér megyében 276 fővel, tagsága azóta mintegy háromszorosára növekedett.
Ugyanabban a teremben alakult meg 1996-ban a Fejér Megyei Mérnöki Kamara, melyben most a jubileumot ünneplik – mondta el Dr. Szepes András, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke, aki hozzátette: „Húsz évvel ezelőtt született a kamarai törvény, ami a működés alapjait jelenti, de már 1989-ben elindult a Magyar Mérnöki Kamara Egyesület szervezése. Ezek a közelmúlt eseményei, de vehetnénk alapul az 1867-es évszámot is, ekkor alakult meg a Magyar Mérnökegylet, amely összefogta ezt a szakterületet.” 


Pálffy Károly, a Fejér Megyei közgyűlés alelnöke az ünnepségen arról beszélt, hogy nincs az életünknek olyan területe, amihez ne kapcsolódna valamilyen mérnöki munka, pontos tervezés, vagy számolás. "Az Önök munkája alakítja mindennapjaink életét, az Önök által megálmodott és megvalósított dolgok, létesítmények, épületek sokszor évszázadokra meghatározzák utódaink életét, környezetét is. Mindez nem kis felelősséget és elhivatottságot követel. Köszönjük tudásukat és azt, hogy felkészültségük legjavát nyújtva minden nap azon dolgoznak, hogy élhetőbb környezetet teremtsenek számunkra" – tette hozzá a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke.


„Ha kezünkbe vesszük a jubileumi kiadványt, lapozgatjuk, és megnézzük benne azokat a képeket, műszaki adatokat és leírásokat, amik egy-egy kiemelkedő beruházásról szólnak szerte a megyében, valójában egyértelmű, hogy mi – nem mérnökök – mit köszönhetünk a mérnököknek fejlesztésekben, üzemeltetési és karbantartási kérdésekben” – emelte ki Dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki az ünnepségen Emléklapot nyújtott át Dr. Szepes Andrásnak, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökének.


A területi kamara 276 mérnökkel alakult meg, jelenleg több mint 750 tagot számlál, valamint itt tartják nyilván a mintegy 1000 műszaki ellenőrt és felelős műszaki vezetőt. A testület kiemelt szerepet tölt be az érdekvédelmi és a hatósági jellegű feladatokban – kapcsolatot tartva az önkormányzatokkal, a hatóságokkal, a vállalkozásokkal. A nyolc szakcsoport – energetikai, elektrotechnikai, épületgépészeti, geodéziai, közlekedési, környezetvédelmi, vízgazdálkodási és tartószerkezeti – munkája meghatározó a szakmai érdekvédelem, a jogosultságok elbírálása, valamint a képzések, továbbképzések terén. Rendezvényeik, eseményeik közül kiemelkedik a Megyei Mérnökbál és a Magyar Műszaki Értelmiség Napja.

(forrás: OKK)

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP