MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Idén is sikeresen pályáztak megyénkből a pécsi kollégiumi férőhelyekre
2019.08.28. 13:35

A Pécsi Tudományegyetemen tanulmányaikat 2019/2020–as tanévben megkezdő 17 nyertes kollégiumi pályázóból a megyeházi ünnepségen megjelent – köztük jogász, bölcsész, tervező-grafikus, gazdasági informatikus, mentőtiszt, orvos, építészmérnök és biológus szakos - hallgatóknak ill. az őket képviselő családtagoknak dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke személyesen adta át a jogosultságot igazoló dokumentumokat a Címerteremben. 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a Megyeháza Címertermében a pályázati nyertes hallgatókat és családtagjaikat. Az elnök elmondta: már több, mint huszonöt éve élhetnek Fejér megye fiataljai a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek pályázat útján való elnyerésének lehetőségével. Fejér Megye Közgyűlése 1993 tavaszán fogadta el azt a határozatot, amely szerint megállapodást kötött a pécsi egyetemmel, hogy a kollégiumában 20 férőhelyet vásárol. Az önkormányzati férőhelyre vonatkozó igényt az egyetemhez benyújtandó jelentkezéssel egyidejűleg lehet jelezni.
Az egyetem által elutasított kollégiumi jelentkezések közvetlenül megküldésre kerültek a Fejér Megyei Önkormányzat részére. A pályázatokról a Fejér Megyei Közgyűlés Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottsága saját szempontrendszere alapján döntött. A Fejér Megyei Önkormányzat az olyan hallgatók elhelyezését segíti, akiknek az egyetem elutasította a kollégiumi jelentkezését. A pályázati megállapodással így biztosítva a megye hallgatói számára, hogy az albérlethez képest kedvezőbb áron tudják a komfortos kollégiumban tanulmányaikat folytatni.
 
A Bizottság döntése alapján Fejér megye 9 településéről - Cece, Gárdony, Pákozd, Úrhida, Szabadbattyán, Székesfehérvár, Sárbogárd, Ráckeresztúr, Perkáta - pályázó 7 első éves és 10 felső éves, összesen 17 hallgató veheti át a 2019/2020-as tanévben a pécsi egyetem kollégiumaiba való beköltözésre jogosító dokumentumot a közgyűlés elnökétől.
 
 
A tanulmányaikat 2019/2020–as tanévben megkezdő 17 nyertes pályázóból a megyeházi ünnepségen megjelent – köztük jogász, bölcsész, tervező-grafikus, gazdasági informatikus, mentőtiszt, orvos, építészmérnök és biológus szakos - hallgatóknak ill. az őket képviselő családtagoknak dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke személyesen adta át a jogosultságot igazoló dokumentumokat a Címerteremben.
 
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár