MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Ifjú értékőrök a Művészetek Völgyében
2015.07.25. 11:27

A Művészetek Völgye nemcsak művészeti, hagyományőrző, képzőművészeti programjai miatt lett közismert, közösségi műhelymunkái, vidékfejlesztési törekvései, a helyi értékek kommunikálása és népszerűsítése évente jelentős közösségfejlesztő eredményeket hoz felszínre. A jubileumi, 25. rendezvény több, Fejér megyei fiatalnak is emlékezetes élmény marad, hisz Veszprém megyei társaikkal együtt részesei lehettek egy fantasztikus ifjúsági műhelymunkának. Az ifjúsági értékőr mozgalom Veszprém megyéből indult, majd gyökeret vert Fejér megyében is. A résztvevők arra szövetkeztek, hogy felnőtt segítőik mentorálása mellett összegyűjtsék lakóhelyük értékeit, tárgyi és szellemi örökségét.A Dörögdért Ifjúsági Egyesület sikeres Hungarikum pályázatának köszönhetően a Művészetek Völgyében Taliándörögdön 20 fiatal, köztük pusztaszabolcsi diákok is egy szabadegyetem keretében szakemberek segítségével mélyítették el szakmai tudásukat, gyűjtötték a település értékeit. Filmet forgattak, fotóztak, adatközlőkkel készítettek interjúkat, megismerkedtek a térség kézműves alkotóival.
 
Nem maradtak el a szakmai beszélgetések a Hungarikum mozgalom meghatározó szakembereivel, a megyei, települési értéktárak kezelőivel. Egy kerekasztal beszélgetésre meghívást kaptak a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke, Balog Gábor, illetve a pusztaszabolcsi ifjúsági értékőrök mentora, Czöndör Mihályné is.
 
 
 
 
 
Az elnök bemutatta a Fejér értékek iránytűje projektet, amely a Megyei Önkormányzat szervezeti keretei között vállalta fel a megyei értékek kommunikálását, a települési törekvések segítését, az értéktár bővítését, az ifjúsági értékőr mozgalom támogatását.
 
 
 
 
 
 
 
 
Czöndör Mihályné a fiatalok bevonásának fontosságáról és a pusztaszabolcsi fiatalok eredményeiről beszélt. Mindketten egyetértettek abban, hogy eredményesebb lehet az értéktár mozgalom, ha a fiatalok kreativitása, települési kötődése teret kap ebben a munkában, az egyes generációk speciális tudása egymásra épül. Fejér megye abban a szerencsés helyzetben van, hogy a pusztaszabolcsi fiatalok tudása és elkötelezettsége lehetőséget ad a megyei módszertani munka felvállalására. Ebben nyújthat számukra segítséget a Fejér Megyei Értéktár Bizottság, és az ifjúsági szabadegyetemnek is otthont adó Kincsesház Pannon Ifjúsági Népfőiskola. Ezzel a Fejér megyei fiatalok, és az általuk képviselt értékek bekerülnek egy országos hálózatba, amely a tervek szerint rövidesen a Kárpát-medence egészére kiterjed.
 
 
A programon Hungarikum játékok - ügyességi, logikai, építő, rajzolós, kirakós játékok, művészeti és történelmi tesztek – segítségével játékos formában animátorokkal mutatták be az értékeket.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Kincsestáj kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP